1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Vetter, Röhler ja Amb Kuortaneelle

Kuortane Games – Motonet GP tarjoaa juhannuksena jälleen kovatasoisen keihäskisan. Kisoihin on jo vahvistettu kolmen maailmantähden mukaantulo.

Kuortaneen keihäsviivalla nähdään kovakuntoinen maailmanmestari Johannes Vetter (GER), olympiavoittaja Thomas Röhler (GER) sekä viime kauden maailmantilaston nelonen Kim Amb (SWE)

Tuloshirmu Vetter

MAINOS

Kuortane Games Motonet GP-kisojen ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava manageri Tero Heiska vahvisti viikonloppuna, että viime kaudella Puolassa ennätyksensä 97,76 repäissyt Saksan Johannes Vetter tulee juhannuksena Kuortaneelle puolustamaan miesten keihään voittoaan.

– Vetterin ennätystulos on muuten miesten yleisurheiluhistorian kolmanneksi kovin noteeraus World Athleticsin pistetaulukon mukaan. Saksalaisen edellä ovat vain Jan Zeleznyn ja Usain Boltin ME-tulokset 98,48 ja 9,58, selvitti Heiska.

Tämän kauden maailmantilaston kärjessä tuloksella 91,50 keikkuva 28-vuotias Vetter on kiistatta viiden viimeisen vuoden tuloshirmu, kun hän valtasi vuosina 2017, 2018 ja 2020 maailman tilaston kärkipaikan tuloksin 94,44, 92,70 ja 97,76 ja oli vuonna 2019 tilastokakkonen tuloksella 90,03.

Vuoden 2017 maailmanmestari Vetter tekee huippukunnossa olleessaan kovaa tulosta, sillä neljä vuotta sitten hän repäisi Sveitsin Luzernin kisassa peräti neljä kertaa yli 90 metrin tuloksin, 90,75, 91,06, 93,06 ja 94,44.

Heiskan mukaan Vetterillä on kovat halut ottaa Kuortaneen kenttäennätys nimiinsä. Nyt se on Aki Parviaisen SE 93,09. Samalla Vetteristä tulisi kuudes Kuortaneen yli 90 metrin kerholainen. Toistaiseksi hänen kovin tuloksensa Kuortaneella on 88,23.

– 90 metrin kerhossa ovat Aki Parviaisen ja Tero Pitkämäen lisäksi Konstandinos Gatsioudis, Jan Zelezny ja Magnus Kirt, muistutti Heiska.

Maailmanlistan sijalta 9 löytyy Kuortaneen oma poika Toni Kuusela, kun keppi kaarsi lukemiin 82,63 maaliskuun alussa Etelä-Afrikassa.

Olympiavoittaja Röhler ja Amb kirittävät

Miesten keihään hallitseva olympiavoittaja saksalainen Thomas Röhler kilpailee jo kuudennen kerran Kuortaneella ja hamuaa edelleen arvostettuun 90 metrin kerhoon. Vuosina 2016–2018 yli 90 metriä kiskaisseen 29-vuotiaan Röhlerin keihäs on parhaimmillaan kaartanut Kuortaneella lukemiin 89,27.

– Röhler on pari kertaa voittanut meillä ja nyt on mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän palaamaan kovalle tasolle kahden vaikeamman vuoden jälkeen, puntaroi Heiska.

Lusikkansa soppaan pistää myös viime kauden maailmantilaston nelonen Ruotsin 30-vuotias Kim Amb, joka repäisi silloin ennätyksekseen 86,49. Hän taisteli viime vuonna Kuortaneella jopa voitosta heitettyään 85,68.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät