Järvi-Pohjanmaalla ei uusia koronavirustartuntoja

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja toukokuun alun jälkeen. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 140 koronatartuntaa, eikä Järvi-Pohjanmaalla tällä hetkellä ole yhtään henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

Tilanne on pysynyt Järvi-Pohjanmaan alueella rauhallisena jo pitkään. Tilanne voi kuitenkin heiketä nopeasti, ja huolestuneena seuraamme naapurimaakunnan Keski-Pohjanmaan alueen koronatilannetta.

MAINOS

Vappubrunssilta alkunsa saatu tartuntaketju on osoittautunut ns. Intian variantiksi, ja sen on huomattu tarttuvan hyvin helposti. Koronaepidemia ei ole vielä ohi ja julkisissa sisätiloissa on edelleen tärkeä käyttää suu-nenäsuojusta ja noudattaa turvavälejä.

Kodin ulkopuolisia lähikontakteja kannattaa edelleen rajoittaa.

Koronavirustartuntaan sopivien oireiden kanssa ei saa mennä työpaikalle, kouluihin tai päivähoitoon. Tällöin on hakeuduttava koronatestaukseen Järvi-Pohjanmaan flunssapoliklinikalle, ajanvaraus numerosta 06-2412 7700.

Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan alueella rokotetaan kaikkia 55-vuotiaita ja sitä vanhempia (-66-syntyneitä ja sitä aiemmin syntyneitä) henkilöitä. Lisäksi 16-60-vuotiaiden riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvien rokotukset jatkuvat alueella.

Ohje ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien turvallisesta järjestämisestä tulossa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.

Näiden kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 viisikymmentä henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9. antamaa ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilaista tulevia velvoitteita.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä yhtyy Nyrkin näkemyksiin ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien järjestämisestä: ”Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien osalta Nyrkki totesi, että opetuksen järjestäjät voivat järjestää juhlat oman harkintansa ja opetusministeriön sekä aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti. Yleisö sijoitetaan omille istumapaikoilleen, vähintään kahden metrin turvavälit, maskien käyttö ja muu terveysturvallisuus huomioiden. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa yleisön jakaminen erillisiin katsomolohkoihin vähentää koronavirustartunnan riskiä.”

Oppilaitosten rehtorit ohjeistavat itse tarkemmin ylioppilasja valmistujaisjuhlien käytännön järjestelyistä.

Poiketen nyrkin suosituksesta, kotona tai muussa tilassa järjestettävässä ylioppilas- tai valmistujaisjuhlassa voi olla paikalla samanaikaisesti enintään 30 henkilöä. Jos juhliin osallistuu henkilöitä eri koronatilanteen maakunnista, on suositeltava noudattaa Nyrkin suosittelemaa 20 henkilön rajaa.

Peruspalvelujohtaja, tartuntatautilääkäri ja sivistystoimen edustajat laativat vielä erillisen ohjeen ylioppilas- ja valmistujaisjuhlien turvallisesta järjestämisestä tämän viikon aikana.

MAINOS
Edellinen artikkeliAluetukimahdollisuuksia halutaan parantaa Länsi-Suomen turveseutukunnissa
Seuraava artikkeliVetter, Röhler ja Amb Kuortaneelle