-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Olvi hakee investointien kautta lisää volyymia ja työpaikkoja Lehtimäen vesipullottamolle

Olvi Oyj on ostanut liiketoimintakauppana Cool Westin omistaman tontin ja kiinteistön laitteistoineen. Alajärven Lehtimäellä sijaitseva vesipullottamo on siirtynyt kaupassa Olvi Oyj omistukseen 1.4.

Olvi Oyj:n toimitusjohtaja Lasse Aho kertoo, että Olvilla perusajatuksena on saada pullottamolle lisää myyntiä ja jos tässä onnistutaan, niin yritys kykenee myös luomaan uusia työpaikkoja paikkakunnalle.

– Tulemme investoimaan pullottamoon, jotta sieltä saataisiin monipuolisempia pakkausvaihtoehtoja pullotetulle vedelle, Aho selvittää.

MAINOS

– Pullottamon hankinta oli meille luonteva toimenpide, koska olemme ostaneet sieltä pullotettua vettä yli kymmenen vuoden ajan. Näin ollen tuote ja paikka olivat meille entuudestaan tuttuja.

Olvi Oyj on jo ottanut pullottamon haltuunsa. Siellä työskentelee tällä hetkellä kolme henkilöä ja entiset työntekijät jatkavat yrityksen palveluksessa.

Lasse Aho kertoo, että ensimmäisenä Olvi investoi Lehtimäellä tuotantolinjan pakkauspäähän, eli sitä tehostetaan ja monipuolistetaan.

Tavoitteena on saada pullotettua vettä myös kansainvälisille markkinoille jo lähitulevaisuudessa.
Lehtimäen vesipullottamolla tarkoituksena on keskittyä pelkästään veteen. – Tuleva työvoiman tarve määräytyy myyntivolyymin kautta. Uskomme, että saamme myyntivolyymia lisää jo loppuvuodelle 2021.

Vedenkulutus jopa 150 kuutiota päivässä

Kaupan johdosta Alajärven kaupunki ja Olvi Oyj ovat tehneet keskinäisen toimitussopimuksen hyvänlaatuisesta käsittelemättömästä pohjavedestä.

Yleisten alueiden esimies Pentti Yli-Olli Alajärven kaupungilta kertoo, että sopimuksen perusteella yritys voi käyttää päivässä jopa 150 kuutiota vettä, eli vuositasolla 55000 kuutiota.

Määrän laittaa oikeaan mittakaavaan se, että koko Lehtimäen alueen kotitaloudet, maatalouden ja kaikki yritykset vesipullottamo mukaan lukien, yhteensä käyttämä vesimäärä on tällä hetkellä noin 400 kuutiota päivässä.

Jos Olvi alkaa käyttää vettä koko sopimuksen salliman määrän, niin pelkkää ilmaa ei sen jälkeen tule muistakaan hanoista.

– Tilanne Lehtimäellä on hyvä, sillä Valkealammella vedenottamon antoisuus on peräti 1500 kuutiota vuorokaudessa ja tarvittaessa sitä saadaan lisääkin, Yli-Olli sanoo ja toivoo sekä luottaa, että Olvin toiminnot paikkakunnalla johtavat siihen, että se tarvitsee vettä ainakin ennakoimansa määrän.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät