-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Pieni ele -keräyksellä tukea kuudelle järjestölle Alajärvellä

Pieni ele -keräys on järjestetty vuodesta 1907 asti äänestyspaikoilla aina vaalien aikana. Myös tänä vuonna keräyspisteet ovat äänestyspaikoilla ennakkoäänestysaikoina 26.5.-8.6. ja vaalipäivänä 13.6.

Alajärven alueella Pieni ele -keräysvastaavana toimiva Marja-Leena Kangastie kertoo, että paikkakunnalla toimii enää vain kuusi vammaisyhdistystä, kun vielä 2000-luvun alussa niitä oli 11.

MAINOS

Nyt keräystä suorittamassa ovat hänen itsensäkin edustama Alajärvi-Vimpelin Kehitysvammaisten Tuki ry ja Sydän-, neuro-, epilepsia-, psoriasis- sekä hengitysyhdistykset.

– Monen yhdistyksen toiminta on loppunut tai niiden, joilla on ollut täällä vain kerho, toiminta on hiipunut ja keskittynyt pääpaikkaan, Kangastie harmittelee ja muistuttaa, miten tärkeää työtä vammaisjärjestöt tekevät.

Eri vammais- ja pitkäaikaissairaiden yhdistykset huolehtivat monin eri tavoin jäsenistönsä eduista ja siksi olisikin tärkeää, että ihmiset, joilla näitä sairauksia on tai jotka muuten tuntevat asian tärkeäksi, liittyisivät yhdistysten jäseniksi.

– Yhdistykset kaipaisivat mukaan nuorempaa väkeä. Toiminnasta saa paljon iloa itselleenkin ja samalla on mukana ajamassa yhteistä asiaa.

Pieni ele lippaaseen tai mobiilina

Kuntavaalien yhteydessä suoritettava Pieni ele -keräys toteutetaan paikan päällä lipaskeräyksenä ennakkoäänestyspaikoilla sekä vaalipäivänä kaikilla kolmella äänestyspaikalla kaupungintalolla, Paavolan koululla ja Lehtimäellä. Lahjoittaa voi myös mobiilisti.

Puolet keräystuloksesta jää käyttöön paikallisesti ja puolet menee keskusjärjestöille. Lahjoituksien avulla saadaan muun muassa järjestettyä kuntoutusta, vertaistukea, virkistystä ja apuvälineitä.

Kangastie kertoo, että vapaaehtoisista kerääjistä on edelleen pulaa. – Jos vain löytyy joku, jolla on sydäntä tulla mukaan kerääjäksi, otetaan hänet ilolla vastaan.

Kerääjät eivät tänä vuonna istu koronan vuoksi vaalipaikalla keräyslippaan vieressä, vaan vähän kauempana, ja kerääjällä tulee olla oma maski. – Minkään yhdistyksen jäsen ei kerääjän tarvitse olla, iloinen ja hyvä mieli riittää.

Tulemalla mukaan talkoisiin autat pitämään keräyksen toiminnassa ja saamaan edelleen lahjoituksia kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät