-5.7 C
torstai 25.4.2024

Ankkureille menestystä maastoista

Ähtärin Urheilijat isännöi lauantaina Etelä-Pohjanmaan sisu- ja pm-maastojuoksuja. Mukana oli noin 200 juoksijaa 9 -vuotiaista yleiseen sarjaan saakka.

Kilpailukeskus sijaitsi Ähtärin matkailualueella Moksunniemessä. Kilpailut juostiin suurelta osin sorapohjaisilla reiteillä. Ankkurien nuoret juoksijat saavuttivat neljä henkilökohtaista mitalia ja yhden joukkuemitalin.

Seliina Kuoppa-aho juoksi piirinmestariksi T15 sarjan kolmen kilometrin matkalla. Seliinan vauhti oli lähes alusta saakka ylivoimaista muille ja voittomarginaali repesi 12 sekuntiin.

Hopealle juoksi jopa ”itsensä yllättänyt” Katariina Leppäaho. T15 sarjan menestyksen täydensi Liinu Järvinen sijoittumalla neljänneksi. Tytöt voittivat joukkuekilpailun aivan ylivoimaisesti. Ilona Takala joutui keskeyttämään pohjekivun takia.

Julius Pakka puolestaan juoksi P13 sarjan kahden kilometrin matkalla piirinmestaruushopealle hymyssä suin. Julius jäi ykkössijasta noin kymmenen sekuntia. T12 sarjan kahden kilometrin matkalla Aada Piispanen oli myös hienosti piirinmestaruushopealla.

T9 sarjassa Linnea Piispanen oli 8., T11 sarjassa Lumia Piispanen 16. ja T13 sarjassa Viola Takala 10.