0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Työttömien määrä laskussa

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla laski 4796 henkilöllä, eli 41,3 prosentilla.

Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 26,5 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä laski suhteellisesti eniten Etelä-Pohjanmaalla.

MAINOS

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Vimpelissä (5,9 %), Isojoella (6,0 %), Evijärvellä (6,2 %) ja Kuortaneella (6,2 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella edellisestä kuukaudesta 589 henkilöllä.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,9 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Alhaisin osuus oli Pohjanmaalla (7,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,1 prosenttia.

Viime vuoden luvuissa näkyy erityisesti koronan aiheuttamien rajoitusten ja sulkutoimenpiteiden vaikutukset työllisyyteen.

Varsinkin lomautettujen määrä oli viime vuoden huhtikuussa varsin korkea. Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden huhtikuun lopussa oli 1107, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 3825 henkilöä (-77,6 %).

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 70,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kuukauden aikana avoimeksi ilmoitettuja uusia työpaikkoja oli Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa 2526 kappaletta, joka oli 1314 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (108,4 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 6744 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kuortaneella (-59 %), Alavudella (-52 %), Ähtärissä (-50 %) ja Kauhavalla (-48 %).

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät