-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Pohjalainen Toripäivä Vimpelissä, Soinissa ja Alajärvellä

Pohjalainen Toripäivä järjestetään Järviseudulla Vimpelissä, Soinissa ja Alajärvellä 27.-29.5.

Idea Pohjalaisesta Toripäivästä on lähtenyt torikauppiaiden yhteistyöstä. Nyt kun markkinat on lähes kaikki, ainakin alkukesästä, peruttu, eikä massatapahtumia saa järjestää, Toripäivä tuo kauppiaat kaupunkiin.

MAINOS

Kauppiaina ja yrittäjinä torikauppiaat eivät voi odotella, jos joskus taas päästäisiin tekemään kauppaa. Ja kun pohjalaisia ollahan, niin periksi ei anneta!

Koska yhteistyössä on voimaa, niin hyvällä porukalla saadaan kiva toripäivä aikaa. Kauppiasmäärää on kuitenkin haluttu rajata niin, ettei tapahtuma kasva massatapahtumaksi, jossa turvavälejä on hankala pitää.

Pohjalaiset Toripäivät- porukka koostuu noin 20stä torikauppiaasta, jotka haluavat tarjota mahdollisimman monipuolisesti erilaisia tuotteita.

On joka makuun herkkuja; lättyjä, lakuja, hattaraa, pullaa, leipää, makkaraa, palvilihaa, hunajaa, tyrniä ym. ym. Käyttötavaraa on myös laidasta laitaan; naisten vaatteita, lasten vaatteita, teksti t-paitoja, pohjalaisia huppareita ja tunikoja, laukkuja ja lompakoita, luonnonkosmetiikkaa ja käsintehtyjä saippuoita, koreja, puunkantokoppia, koriste-esineitä, mattoja, puhdistusaineita kodin pinnoille, pölypusseja ja imuritarvikkeita ym.

Myyjätkin ovat suurelta osin pohjalaisia, eli tekemällä torilla ostoksia tuet paikallisalueen pienyrittäjiä.

Toreilla kauppaa tehdään turvallisin mielin. Terveydenhoitoalan ammattilaisetkin ovat todenneet, että virus ei tartu ulkona läheskään niin helposti, kuin sisätiloissa.

Toreilla on myös helppo huolehtia turvaväleistä ja toki käsidesiä löytyy myyntipisteiltä. Toripäivä on myös laatinut huolellisen koronaturvallisuussuunnitelman, jonka sekä avi että alueen terveystarkastajat ovat hyväksyneet.

Torikauppa on aivan oma kaupan lajinsa. Se tarjoaa kauppiaalle mukavan ja rennon työympäristön. Paikkakunnat vaihtuvat, eikä kahta samanlaista päivää tule. Toki sää on keskeinen asia myynnin kannalta.

Myynti tapahtuu ulkona, joten ainakaan sadetta ei kukaan kauppias toivo. Toisaalta, jos on liian kuuma, asiakkaat kaikkoavat pihatöihin tai kesällä uimarannoille. Sääennusteet ovatkin torikauppiaiden yleisin keskustelun aihe!

Se, että työ on rentoa ja mukavaa, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi helppoa kuin heinänteko (onkohan heinäntekokaan niin helppoa, kuin aina puhutaan?!).

Toreille lähdetään aikaisin aamulla. Monet kauppiaat aloittavat päivän leipomon tai tukun kautta. Käsityöläiset valmistavat tuotteita varastoon valmiiksi yrittäen arvioida menekkiä. Myyntipaikan pystyttämiseen ja purkamiseen menee oma aikansa. Kuormia puretaan ja pakataan eikä hanskat saa tippua vaikka päiville tulee pituutta reippaasti sen kahdeksan tunnin yli.

Mutta äkkiä tästä kaupan muodosta tulee elämäntapa. Torikauppiailta kysyttäessä moni sanoo, ettei tätä työtä enää muuhun vaihtaisi.

Liikkumalla eri paikkakunnille tuodaan tuotteet asiakkaiden luo. Tori onkin loistava paikka kokeilla vaikka jotain uutta ideaa ja erilaista tuotetta. Jos ihmiset eivät siitä torilla innostu, niin jotain muutosta pitää miettiä. Palaute on välitön.

Kun toreilla ollaan porukalla myymässä, saadaan markkinatunnelmaa aikaiseksi ja enemmän ihmisiä liikkeelle. Torikaupan voisi ajatella vilkastuvankin entisestään.

Isot kauppakeskukset ja marketit tarjoavat asiakkaille lähes samanlaisen valikoiman kaupungista riippumatta.

Toreilla pienetkin yritykset pystyvät kohtuullisella kulurakenteella saamaan tuotteensa esille ja asiakkaat saavat yksilöllisiä tuotteita. Torithan ovat keskustojen olohuoneita. Unohdetaan kiire ja viihdytään raikkaassa ulkoilmassa turvallisesti torilla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät