1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Helle ei hellinyt Aisaparin toimijoita Euroopan puistopäivän tapahtumassa Lakiksella

Maanantai oli nimetty Euroopan Puistopäiväksi. Kansainvälisessä Outdoor Leader -hankekokonaisuudessa mukana olevat Leader-ryhmät järjestivät yhteistyökumppaneidensa kanssa sen kunniaksi Etätyötä luonnossa -tapahtuman.

Tapahtumaan Lakiksella osallistuneet Aisaparin kehittämissuunnittelija Päivi Kultalahden ja hankekoordinaattori Marita Mattilan ei tarvinnut puistopäivässä hikoilla, niin kylmissä ja kosteissa merkeissä alueellamme oltiin.

MAINOS

– Varsinais-Suomen ryhmät näyttävät nauttivan auringonpaisteesta, Päivi ja Marita vinkkasivat Teams -alustalla näkyvien kumppanien työskentelytiloihin, jotka kylpivät aivan toisenlaisissa tunnelmissa.

Vaikka sää ei suosinut, niin asia oli sitäkin tärkeämpi. Tempaus järjestettiin osana kansainvälistä Outdoor Leader -hankekokonaisuutta, jossa Leader Aisaparin hankekumppaneina ovat Leader Varsin Hyvä, Leader Ravakka, Leader Jokivarsikumppanit, Leader Ykkösakseli, Leader Pyhäjärviseutu Suomesta sekä Ruotsista Leader Sjuhärad.

Outdoor Leader – Aisaparin reitit on meidän alueellamme toteutettava hanke, jolla edistetään alueen retkeilyreittien ja ulkoilualueiden paikallisia kehittämistavoitteita sekä kehitetään vastaavien kohteiden kanssa kansainvälistä yhteistyötä.

Hankkeen pääkohderyhmä ovat alueen retkeilyreitit ja ulkoilualueet ja niiden kanssa yhteistyössä toimivat paikalliset yritykset ja yhdistykset, kunnat ja reittien käyttäjät.

Toimenpiteinä on reittien toiminnallisuuden, palvelutason, markkinoinnin ja tuotetarjonnan kehittäminen yhdessä muiden vastaavien toimijoiden kanssa vaikkapa reittien tarinallistamista hyödyntäen.

Hankkeen kansainvälisessä osassa haetaan mallia Ruotsista reittien kehittämiseen. – Ruotsissa reittien varrelta löytyvät palvelut ovat aivan toista luokkaa kuin meillä. Siinä meillä onkin paljon tekemistä, Marita sanoo. Esimerkkeinä palveluista hän mainitsee vaikkapa pyöräilijöille reitin varrelle toimitetut eväskorit.

Hanke on alkanut jo 2019 ja se kestää tämän vuoden loppuun. Tarkoituksena oli tehdä runsaasti vierailuja puolin ja toisin, oppia niiden kautta toisilta, mutta korona-aika tuli väliin tässäkin. Toisaalta koronan myötä ulkoilureitit ovat nyt suositumpia kuin koskaan.

Monenlaisia tempauksia ja haasteita on korona-ajasta huolimatta toteutettu etsien myös erilaisia keinoja niiden järjestämiseen, kun yhteen kokoontuminen ei ole ollut mahdollista. Webinaarit ja videotervehdykset ovat tulleet tutuiksi ja väkeä on innostettu liikkeelle mm. laavubongauksen avulla.

Tältä pohjalta onkin nyt alkamassa uusi Aisaparin reitit ja luontokohteet näkyviksi -hanke, jossa tehdään yhteistyötä Kuusiokuntiin päin. Sitä kautta ollaan kehittämässä muun muassa KuudenTähden reitistöä eteenpäin.

Uudessa hankkeessa myös kohteiden sähköinen markkinointi saadaan kuntoon.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät