Soinin yhtenäiskoulun oppilasmäärä kasvussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin sivistyslautakunta kokoontui valtuustokauden viimeiseen kokoukseen. Kokous olikin asiarikas, sillä käsiteltäviä pykäliä oli 15 kappaletta.

Ensimmäiseksi merkittiin tiedoksi ensimmäisen vuosineljänneksen toteuma. Toteuma on jo aikaisemmin käsitelty kunnanhallituksessa ja -valtuustossa kokousaikataulujen vuoksi.

MAINOS

Sivistystoimi sai valtionavustuksia sekä varhaiskasvatukseen, että esi- ja perusopetukseen yhteensä 60000 euroa. Summa käytetään kokonaisuudessaan palkkauskuluihin.

Musiikinopettajan ja liikuntasihteeri irtisanomiset hyväksyttiin esitetyllä tavoilla. Kumpaakaan paikkaa ei juuri nyt laiteta auki, vaan uudelta hallitukselta pyydetään täyttölupia.

Tuntikehykseen tuli kasvua lukuvuodelle 2021-2022, sillä syksyllä 2021 pitäisi oppilaita olla yhtenäiskoulussa 29 enemmän kuin nyt päättyvänä lukuvuonna. Esioppilaita ei ole laskettu tähän mukaan.

Tuntikehyksen kasvu kertoo myös aiemmista linjauksista pitää luokkakoot pieninä. Luokilla 1-4 on ensi vuonna oppilaita 14-16 ja senkin jälkeen luokkakoko on varsin maltillinen.

Tällä halutaan tukea oppilaidemme oppimisvalmiuksia unohtamatta erityisopetuksen resursseja ja oppilashuollon palveluita. Soinissa on myös saatu hyvää palautetta terveistä ja toimivista koulutiloista.

Eteläpohjalaiseen opetussuunnitelmaan hyväksyttiin kaksi uutta kohtaa liittyen oppilaanohjaukseen ja biologiaan yläkoulussa.

Sivistystoimen alaisia asiakasmaksuja tarkasteltiin. Käsittelyssä olivat kuntosalin ja uima-altaan käyttömaksut, liikuntasalin salivuokrat, sekä AP/IP-maksut. Uima-allas maksuista kuukausikohtaisen uimavuoron hinta nousi. Uusi hinta on 40 euroa / kuukausi. Nykyisin se on 32 euroa.

Muuta maksut säilytettiin ennallaan, kuten myös kuntosalin. Sellainen muutos nykyisen kuntosaliohjeisiin tehtiin, että kiinteitä salivuoroja ei saa varata tiistai ja torstai-illoille, jotta myös vapaita treeniaikoja löytyy iltaisin. Liikuntasalin taksoja hieman tarkistettiin ylöspäin. AP/IP-maksut nousivat 10 euroa/kuukausi.

Yhteistalon bändikämpän vuokrista sovittiin, että vuokrakustannukset jaetaan puoliksi nuoriso- ja kulttuuritoimille.

Tilavuokrat yhdenmukaistetaan koko Soinin alueella. Aikaisemmin mm. yhtenäiskoululla on ollut oma hinnasto riippuen siitä, mitä tilaa vuokrataan, ei siitä, kuka sitä vuokraa. Nyt yleishyödylliset yhdistykset, jotka eivät kerää maksua tapahtumistaan, saavat koulun tiloja maksutta kokous- ja koulutuskäyttöön.

Kokouksessa myös hyväksyttiin muutama sivistystoimen turvallisuusasiakirja: valmiussuunnitelma, yhtenäiskoulun kriisisuunnitelma, sekä yhtenäiskoulun turvaohje.

Tiedoksi merkittiin sivistystoimen rekrytointitilanne, hallintosääntömuutos oppivelvollisuusiän muuttumisesta, sekä viranhaltijapäätökset.

Muissa asioissa Nuvan edustaja toi toiveen, että nuorille löydettäisiin paikka, missä voisi ajella mopoilla. Toiveena oli, että olisi päällystetty ja mahdollisimman lähellä keskustaa.

MAINOS
Edellinen artikkeliOma-Onni jatkaa kulkuaan koronasta huolimatta
Seuraava artikkeliVeto tavoittelee mestaruutta