0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Oma-Onni jatkaa kulkuaan koronasta huolimatta

Säästöpankkisäätiöiden rahoittama Oma-Onni-projekti jatkaa kulkuaan, koronasta huolimatta. Projektin tavoitteena on, että nuoret välttyvät ajankohtaiselta ongelmalta, ylivelkaantumiselta ja osaisivat hoitaa omaa talouttaan, samalla oppien laajasti taloushallinnon asioita.

Ohjelma auttaa nuoria ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen myös omassa taloudessaan.

MAINOS

JAMI toteuttaa projektia yhteistyössä Alajärven ja Töysän yläkoulujen kanssa. Kaiken kaikkiaan Oma-onnissa oli tänä vuonna mukana 24 eri yläkoulua. Loppukyselyyn vastasi yhteensä 2 101 yhdeksännen luokan oppilasta.

Oma Onni on siis netissä toimiva verkko-oppimisympäristö, jossa opiskelija voi joko kotona tai oppitunneilla käydä läpi asioita ja tehdä tehtäviä.

Oppimateriaalissa käsiteltävät aihealueet ovat työelämä, päivittäiset raha-asiat ja verkkokauppa, säästäminen ja sijoittaminen, lainaaminen, vakuuttaminen, verotus sekä yrittäminen.

Kunkin aihealueen oppimateriaali muodostuu lyhyistä teoriaosioista, sanastosta sekä käytännönläheisistä verkkopeleistä ja -tehtävistä. Tänä vuonna Oma-Onnin käytännön osuus, koronasta johtuen, toteutettiin videon välityksellä.

Järviseudun ammatti-instituutissa, Alajärven yksikössä, projekti on toiminut jo useamman vuoden ajan. Projektissa toisen- ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat tekevät myös toiminnallisen päättötyön, jonka kirjallisen osuuden ja tehtävät he palauttavat opettajalle keväällä.

– JAMI:n opiskelijoiden into Oma-Onnia kohtaan ei ole laantunut, ohjelman uudistukset ovat olleet mielekkäitä ja innostavat myös Oma-Onnin toteuttajia. Huomionarvoinen seikka on, että Säätiö muistaa stipendeillä sekä elokuvalipuilla hyvin menestyneitä ja innokkaita opiskelijoita, toteaa opettaja Maija Viljanmaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät