Menkijärven rantakahvilasta herkut joka lähtöön

Mainos[adrotate banner="3"]

Menkijärvellä nautitaan rantakahvilan palveluista jo neljättä kesää, ja kävijöitä vilkkaan ohikulkutien ja suositun uimarannan vuoksi riittääkin.

Alueelle on lisäksi rakentunut ja rakentumassa monia kiinnostavia palveluja rantalentopallokenttineen, koirapuistoineen ja koirien uimapaikkoineen ihan kahvilan rannassa, joten ei ihme, että kahvilassa riittää väkeä.

MAINOS

Rantakahvilaa pitää Menkijärven kyläyhdistys, joka tänä kesänä on palkannut työhön kahvilaan kaikkiaan kuusi nuorta. Kahvila on avoinna kesä-heinäkuulla ja aina elokuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka joka päivä kello 12-20.

Kahvilan valikoimissa ovat suositut vohvelit kermavaahdon ja hillon kanssa, isot valikoimat jäätelöjä, paninit, Nelimarkan Leipomon pullat, itseleivotut mokkapalat ja gluteenittomat herkut, kahvit, limsat ja karkit. Tarjolla on siis sekä suolaista että makeaa, joten uimarannallekaan ei tarvitse lähteä eväiden kanssa!

Kahvila on todella suosittu, koska alueella käy paljon väkeä ja lisäksi ohi kulkee vilkasliikenteinen tie. Kyläyhdistys on panostanut alueeseen todella paljon ja uuttakin on yhä tulossa, esimerkiksi isompi frisbeegolfrata on suunnitteilla.

Koirapuisto alueella on sen sijaan jo täydessä käytössä ja uimisesta tykkääville koirille on oma ranta-alue heti kahvilan luona. Myös rantalentopallokenttä on valmiina ja samoin rantakahvilan wc.

Hankkeet kuitenkin jatkuvat ja tänä kesänä saadaan rantaan vielä laituri ja venepaikkoja sekä laavu. Korsut ja juoksuhaudat kunnostetaan kesän aikana, jotta ne säilyvät myös tuleville sukupolville.

Pääasiassa metsäteitä hyödyntävä Menkijärven maisemakierros kävely- ja pyöräreittiä ollaan parhaillaan talkoilemassa kuntoon ja pian tämä 11,5 kilometrin mittainen reitti palveleekin ulkoilijoita. Lähtöpaikka löytyy kahvilan kupeesta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKesäkahvila Jemma palvelee Nelimarkka-museolla
Seuraava artikkeliMaakunnassa viisi uutta koronavirustartuntaa tällä viikolla