Iskurikävely Alajärvellä – mukaan kaikki, jotka haluavat osata auttaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Sydänyhdistyksen puheenjohtaja Anneli Murto iloitsee siitä, että kampanjoiden myötä sydäniskuri löytyy nyt yhä useammasta paikasta – Alajärven keskustan alueellakin niitä on kaikkiaan kuusi kappaletta!

Sydäniskurista ei kuitenkaan ole apua, vaikka se olisi miten lähellä, jos sitä ei löydetä tai sitä ei osata käyttää.

MAINOS

Iskua Etelä-Pohjanmaalle -hankkeen hankekoordinaattori Anne Kettula onkin nyt keskiviikkona 16.6. tulossa Alajärvelle vetämään Iskurikävelyä kello 15-17, joita vastaavia järjestetään nyt kautta maakunnan. Tavoitteena on oppia konkreettisesti, miten tieto lähimmästä sydäniskurista löytyy, käydä katsomassa niitä ja jokainen halukas pääsee myös testaamaan käyttöä.

– Haastammekin mukaan kaikkia aiheesta kiinnostuneita ja etenkin kaikkia, jotka ovat mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja toimintoja, joissa edessä saattaa ollakin yllättäen tarve sydäniskurin käyttöön, Anneli sanoo ja toivoo, että jokaisessa yhdistyksessä mietittäisiin ainakin muutama sellainen henkilö, joka varmasti osallistuu tapahtumaan.

Iskurikävely starttaa kello 15 Palotorilla, jossa Anne vetää alkuverryttelyt ja sitten opitaan etsimään omasta älykännykästä iskurien paikat 112 sovelluksella. Mukaan voi tulla ilman älykännykkääkin, se ei ole osallistumisedellytys.

Kun sydäniskuri löytyvät, lähdetään katsomaan niitä rauhallisesti kävellen, rollaattorillakin voi tulla mukaan ja tarkoitus ei ole urheilla, vaan kävellä rauhassa ja jutella aiheesta samalla.

Kierroksella käydään katsomassa muutaman sydäniskurin sijainnit ja niiden käyttöä pääsee harjoittelemaan. Palotorilla on lisäksi luvassa mm. fysioterapeutti Susanna Keski-Sikkilän toimesta tasapainoharjoituksia ja muutakin oheisohjelmaa sekä mehutarjoilu.

Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan muun muassa verenpainemittari!

– Toivottavasti saamme paljon väkeä mukaan oppimaan konkreettisesti, mistä iskuri löytyy ja miten se toimii, Anneli toivoo.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven paloasema muutti uuteen osoitteeseen
Seuraava artikkeliAlajärven metsistä löytyy omatoimirasteja ja iltarastitkin käynnistyvät!