24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Alajärven metsistä löytyy omatoimirasteja ja iltarastitkin käynnistyvät!

Metsissä kuhisee alkukesästä monenlaista elämää ja myös suunnistuspuolella tapahtuu!

Luoma-aholla alkoi keväällä Kati Pokelan vetämä pienille tarkoitettu suunnistusaiheinen kerho, missä leikin kautta lähdettiin alkuun ja nyt on käyty jo maastossa rastijahdissa. Kerhossa apuna on ollut lasten vanhempia ja Timo Halla-aho.

MAINOS

Kerhon alkamisen mahdollisti Oma SP -säätiön tuki.

Keväästä lähtien on ollut jo monta kertaa omatoimirastit maastossa. Omatoimirasteja voi kiertää omien aikataulujen mukaan. Tarkempaa tietoa löytyy Järviseudun Rastin koti- tai somesivuilta.

Tällä viikolla on Menkijärven mukavissa maastoissa perinteisten suunnistusratojen lisäksi polkupyörille omat radat, joista lyhyempi on turvallinen kiertää lasten kanssa koska ei tarvitse ylittää autotietä.

Menkijärvi hellii helpoilla maastoilla ja samalla reissulla voi nauttia kesäkahvilan tuotteista ja käydä uimassa. Kartat suunnistusradoille löytyvät kesäkahvilan seinässä olevasta postilaatikosta.

Juhannusta kohti liikehdintä metsissä lisääntyy huomattavasti, kun Lakeaharjulla järjestetään yhdessä Kauhavan Visan kanssa Lakeuden viesti. Pohjustavaa työtä on tehty paljon ja sitä riittää edelleen.

Tänä vuonna Jukolan viesti siirtyi syksylle, joten Lakeuden viesti kisataan perinteisellä Jukolan viestin viikonlopulla. Yleisöä ei luonnollisesti paikalle voi tulla mutta tunnelmia voi aistia tv:n kautta.

Iltarastitoiminta ajanottomahdollisuudella alkaa kisojen jälkeen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät