Valkealampi tarjosi upeat puitteet pyöräsuunnistuksen MM-kisoille

Mainos[adrotate banner="3"]
Andre Haga sijoittui sijalle 8 nopeatempoisessa miesten kisassa.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat keskimatkan kilpailulla Valkealammen nopeakulkuisessa kangasmaastossa, joka tarjosi kilpailulle upeat puitteet ja sopivasti reitinvalintatehtäviä.

Miesten kilpailussa juhlittiin jälleen suomalaismestaruutta, sillä Samuel Pökälä otti jo kisojen toisen MM-kultansa. Pökälä jätti hopeamitalistia Sveitsin Simon Braendlia lähes 50 sekuntia. Pronssia otti Tsekin Krystof Bogar puolitoista minuuttia Pökälälle jääneenä.

MAINOS

– Alkumatkalla meinasi tulla virhe, mutta onneksi maltoin katsoa siinä rauhassa karttaa ja selvisin pienellä hidastuksella. Matkan varrella mietitytti kuinka paljon maastossa kannattaisi tehdä oikoja, kun polkujen ulkopuolella maastopohja oli kuitenkin suhteellisen hidasta sammalikkoa.

Kare Kaskinen oli miesten kisassa sijalla 23.

– Käytännössä ajoin enimmäkseen urilla ja tein pieniä kulmien oikaisuja. Kokonaisuutena se oli vahva suoritus ja virhettä tuli yhteensä vain 30-40 sekuntia. Nyt on kaksi hyvää mestaruuteen päättynyttä matkaa takana, mutta välipäivän jälkeen ajetaan vielä kovaa pitkällä matkalla sekä viestissä, suunnitteli mestari Pökälä.

Miesten kovavauhtisessa kilpailussa Teemu Kaksonen ja André Haga ajoivan mainiosti myös kymppisakkiin ottaen sijat seitsemän ja kahdeksan.

– Ensimmäisille rasteille tuli minuutin verran virhettä, mutta sain sen jälkeen tekemisen paremmin kasaan, ja loppurata tuli virheittä ja vahvalla ajolla. Hyvä rata oli jälleen, vaativia pisteitä ja sopivasti reitinvalintaa.

Eveliina Välimaa rastilla vajaa kilometri ennen maalia.

– Vaikka hieman jäi vielä parantamisen varaa, niin kokonaisuutena olen kisaan ja sijoitukseen tyytyväinen, kertoi Teemu Kaksonen.

Naisten kilpailussa neutraalin joukkueen Svetlanan Foliforova ajoi voittoon ja Tsekin Martina Tichovska hopealle. Marika Hara otti pronssia 42 sekunnin erolla voittajaan.

– Ajo tuntui kisan aikana aika hitaalle, ja maalissa mitali oli mukava yllätys. Alkumatkalla ensimmäisellä kartalla suunnistus ei ollut kovin sujuvaa, mutta sen jälkeen se sujui paremmin. Tosi tyytyväinen olen tänään pronssimitaliin, iloitsi Marika Hara.

Ingrid Stengård
ajoi myös vahvasti ja sijoittui seitsemänneksi vajaa kaksi minuuttia Haraa hitaampana.

– Alussa tuli selväksi, että yksi käyrä kartalla on maastossa aika iso juttu, ja täällä sai käyttää myös hapenottoa. Muutama pysähtely matkalla tuli, mutta hyvä suoritus se oli, kertoi Stengård.

Kaarina Nurmiselle jo kolmas nuorten maailmanmestaruus

Kaarina Nurminen jatkoi nuorten MM-kilpailussa mestaruusputkeaan ja ajoi ylivoimaiseen lähes kahden minuutin voittoon.

Kaarina Nurminen jatkoi nuorten MM-kilpailussa mestaruusputkeaan ja ajoi ylivoimaiseen lähes kahden minuutin voittoon ennen Viron Mari Linnusta ja Venäjän Alena Aksenovaa.

– Tämä oli suunnistuksellisesti toistaiseksi tämän kisaviikon paras kilpailu. Muutama ihan pieni virhe tuli ja sitten yksi teknisen ongelman aikahukka. Oikoa tehdessä joku oksa lensi ketjuihin, ja siinä selvittelyssä meni joku puolisen minuuttia. Positiivisesti olen yllättynyt, kun kisat ovat menneet näin hienosti, iloitsi Kaarina Nurminen.

Myös Silja Yli-Hietanen jatkoi hyviä suorituksia, ollen keskimatkalla seitsemäs.

Nuorten miesten kirkkaimmat mitalit menivät Tanskaan, kun Morten Jorgensen otti kultaa ja Mikkel Brunstedt Noergaard hopeaa. Pronssia ajoi Puolan Bartosz Niebielski.

Suomen nuorista miehistä Antti Rissanen sijoittui parhaana yhdeksänneksi vajaa viisi minuuttia voittajaa perässä.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen keskiviikkona pitkän matkan kilpailulla Kuortaneella.

Kuvia kilpailusta tämän linkin takana!

MAINOS
Edellinen artikkeliIntian Delta koronavirusvarianttia myös Etelä-Pohjanmaalla
Seuraava artikkeliKaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan Järvi-Pohjanmaalla