1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata rokotusajan Järvi-Pohjanmaalla

Toukokuun lopun jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yksi uusi koronatartunta, josta uutisoitiin jo viime viikon lopulla.

Tartunta on peräisin ulkomailta tulleelta henkilöltä ja se todettiin maahan saapumisen yhteydessä. JärviPohjanmaan alueella on todettu yhteensä 141 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.

MAINOS

Aluehallintovirasto ei enää rajoita perustason alueilla yleisötilaisuuksien henkilömäärää. Tilaisuuden järjestäjien on kuitenkin huolehdittava, että tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon epidemian torjuntaan liittyvät toimet.

Järjestäjän olisi hyvä esitellä selvitys kirjallisena hyvissä ajoin etukäteen pandemiajohtoryhmälle ja tartuntatautilääkärille.

Järjestäjät voivat olla yhteydessä pandemiajohtoryhmän puheenjohtajaan. Vastuullisesti tapahtumien järjestäjät ovat olleet pandemiajohtoryhmään yhteydessä viimeisten viikkojen aikana.

Järvi-Pohjanmaan alueen rokottaminen etenee erittäin hyvää vauhtia, maan keskiarvoa nopeammin. Hieman yli 8000 asukasta, noin 53 prosenttia koko alueen väestöstä, on saanut ainakin yhden annoksen koronavirusrokotetta.

Pandemiajohtoryhmä kiittää alueen rokotetyöryhmää, niin organisoijia kuin rokottajia, hienosta ja ahkerasta työskentelystä!

Ainakin 70 prosenttia koko väestöstä tulisi olla rokotettuna, jotta ns. laumasuoja alkaa vaikuttaa ja koronaepidemia hiipuu.

Yksilöä rokote suojaa vakavilta tautimuodoilta, mutta laumasuojan kautta jokainen rokotettu suojaa yhdessä koko väestöä.

Rokotteiden saatavuus Järvi-Pohjanmaalla parani odotettua enemmän kesäkuun ajaksi, mistä johtuen on siirrytty nopeasti rokottamaan myös nuorempia ikäryhmiä.

Nyt kaikki 16- vuotta täyttäneet varaamaan rokotusaikaa hyvis.fi tai koronarokotuksien ajanvarausnumerosta 06 2412 7800!

Jos rokotusaika jäi varaamatta aikaisemmin niin ei hätää, pääasia että otat rokotteen. Mikäli et ole onnistunut varaamaan rokotusaikaa sähköisestä palvelusta (ohje https://alajarvi.fi/wp-content/uploads/koronrokousajan-varaaminenhyviksesta.pdf) tai et ole saanut takaisin soittoa ajanvarausnumerosta (älä sulje itse yhteyttä, vaan kuuntele nauhalla kuuluva puhe loppuun asti), voit olla yhteydessä yleiseen ajanvarausnumeroon 06 2412 7700. E

Ensisijaisesti ajanvaraus kuitenkin hyvis.fi tai 06 2412
7800, koska liiat yhteydenotot tukkivat puhelinpalvelun yleisessä ajanvarausnumerossa!

Etelä-Pohjanmaan nyrkin tiedotteen mukaan Etelä-Pohjanmaalla on myös todettu ns. Intian Delta –varianttia, jonka on todettu olevan muita tunnettuja koronaviruksen muotoja tartuttavampi.

Kaksi rokoteannosta suojaa hyvin myös koronaviruksen eri varianteilta.

Yritetään vielä hetken aikaa jaksaa rajoittaa sosiaalisten kontaktien määrää, käyttää suunenäsuojuksia sisätiloissa ja jos ei ole mahdollisuutta pitää turvavälejä, sekä hakeutua koronatestiin tarvittaessa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät