14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Maatiaiskissojen leikkaus- ja sirutuspäivä Alajärvellä

Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää maatiaiskissojen leikkaus- ja sirutuspäivän Alajärvellä lauantaina 10.7. Tapahtumassa vähävaraisten kissanomistajien on mahdollista leikkauttaa kissansa pienellä omavastuuhinnalla. Rekisteröidyn mikrosirun saa ilmaiseksi.

Leikkauspäivä on suunnattu maatiaiskissojen omistajille, jotka huolehtivat hyvin lemmikeistään, mutta joiden taloudellinen tilanne on vaikea esimerkiksi työttömyyden tai sairastumisen vuoksi. Naaraskissan sterilointi maksaa 45 euroa ja uroskissan kastrointi 20 euroa.

MAINOS

Leikkauksen yhteydessä kissa rokotetaan ja mikrosirutetaan. Leikkaukseen vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, johon löytyy ohjeet Rekku Rescuen kotisivuilta ja Facebook-sivulta.

Suomessa hylätään arviolta jopa 20000 kissaa vuosittain. Lisäksi vapaana ulkoilevat, leikkaamattomat kotikissat aikaansaavat kissapopulaatioita, joista kukaan ei kanna vastuuta.

– Kissojen leikkauttaminen ja tunnistusmerkintä rekisteröidyllä mikrosirulla ovat konkreettisia tapoja parantaa Suomen kissatilannetta. Sen vuoksi haluamme tarjota tällaisen mahdollisuuden heikommassa taloudellisessa asemassa oleville kissanomistajille, sanoo Rekku Rescuen puheenjohtaja Sadri Wirzenius.

Kissalle ”sotu” ilmaiseksi

Alajärven leikkauspäivän yhteydessä järjestetään myös maksuton maatiaiskissojen mikrosirutustapahtuma, johon ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Rekku Rescue hoitaa sirutuksen ja sirutietojen rekisteröinnin.
– Emme peri sirutuksesta maksua, mutta halutessaan voi tehdä pienen lahjoituksen keräyslippaaseemme omantunnon ja maksukyvyn mukaan, Sadri Wirzenius sanoo.

Rekisteröity mikrosiru parantaa olennaisesti kadonneen kissan mahdollisuuksia päästä takaisin kotiin. Siru on tärkeä myös sisäkissoille, koska eläin saattaa karata esimerkiksi eläinlääkärikäynnin yhteydessä.

– Sirun tiedot voidaan lukea ainakin eläinlääkäriasemilla, löytöeläinten vastaanottopaikoissa ja eläinsuojeluyhdistyksissä. Sirutus on helppo ja lähes kivuton toimenpide, ja kun kissa on kerran sirutettu, säilyy siru koko loppuelämän. Se on kuin kissan sosiaaliturvatunnus, Wirzenius kertoo.

Maatiaiskissojen Drive in -mikrosirutus on 10.7. kello 12-15 osoitteessa Alajärven vanha paloasema, Sairaalatie 1, 62900 Alajärvi.

Eläinlääkärinpalkkiota lukuun ottamatta Alajärven leikkaus- ja sirutuspäivä järjestetään kokonaan palkattomana vapaaehtoistyönä.

Tapahtumaa tukevat Rekku Rescuen lisäksi Eläinsuojelukeskus ja lemmikkihotelli Onnentassu sekä Alajärven kaupunki, joka tarjoaa tilat maksutta käyttöön.

Seuraavana päivänä 11.7. järjestetään vastaava tapahtuma Alavudella Töysässä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät