Ritva Lindbergin taiteilijatarina Onnintuvalla

Mainos[adrotate banner="3"]

Ritva Lindberg on Alajärvellä syntynyt kuvataiteilija ja kuvataideopettaja, joka asuu ja työskentelee Lappajärvellä.

Hänen näyttelynsä Näen, muistan on esillä Onnintuvalla 20.6. saakka. Näyttelyn yhteydessä kuullaan torstaina 17.6. kello 18 Ritvan taiteilijatarina, keskustellaan taiteen tekemisestä ja merkityksestä.

MAINOS

Ritva valmistui kuvataiteilijaksi Turun piirustuskoulusta vuonna 1977. Silloin maalauksen opinnoissa keskityttiin lähes yksinomaan öljyväreillä maalaamiseen, eikä akvarellia käytetty edes luonnosteluun. Siitä huolimatta akvarellimaalauksesta tuli Ritvalle mieluisin tekniikka. Se mahdollistaa samanaikaisesti hyvin herkän, mutta myös voimakkaan ilmaisun.

– Akvarellin avulla olen pystynyt luomaan niitä tunnelmia, joita olen tavoitellut. Nykyisin yhdistän akvarelliin usein guassimaalausta, jolla voin tehostaa haluamiani vaikutelmia.

– Taiteeni on aina ollut esittävää riippumatta vallalla olevista suuntauksista tai arvostuksista. Akvarellimaalauksessa on aina mukana myös sattuman mahdollisuus, kertoo Ritva.

Ritva Lindbergillä on ollut lukuisia yksityis- ja yhteisnäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla. Ritva on toiminut pitkään eli vuodesta 1989 myös kuvataideopettajana lapsille ja aikuisille: Paraisten kansalaisopistossa ja peruskoulussa, Järvilakeuden kansalaisopistossa sekä Alajärvellä peruskoulussa, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistossa ja Kuvataidekoulu EEROssa.

Ritva on ollut aktiivinen myös erilaisten taideprojektien parissa. Hän on Pohjalaisen taiteilijaliiton ja Monet taiteilijaryhmän jäsen.

Näyttely on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisaparilta. Näyttely Näen, muistan on avoinna vielä torstaina kello 12-19, lauantaina kello 14-17 ja sunnuntaina kello 12-15.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin vaivaisakka palasi kotiin entistä ehompana
Seuraava artikkeliLakis Areena valmiina käyttöön