Työttömyys laski vuoden takaisesta selvästi

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä laski 4753 henkilöllä, eli 43,9 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 30,4 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä laski Ahvenanmaan jälkeen suhteellisesti eniten Etelä-Pohjanmaalla.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kuortaneella (4,9 %), Evijärvellä (5,1 %), Vimpelissä (5,3 %), Alavudella (5,7 %) ja Soinissa (5,7 %).

MAINOS

Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaan alueella 728 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 7,1 prosenttia, joka oli Suomen alhaisin.

Seuraavaksi lähimmät osuudet olivat Ahvenanmaalla (7,3 %) ja Pohjanmaalla (7,3 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,4 prosenttia.

Viime vuoden luvuissa näkyy erityisesti koronan aiheuttamien rajoitusten ja sulkutoimenpiteiden vaikutukset työllisyyteen. Varsinkin lomautettujen määrä oli viime vuoden toukokuussa varsin korkea.
Lomautettujen lukumäärä tämän vuoden toukokuun lopussa oli 693, jossa laskua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 3538 henkilöä (-83,6 %).

Pitkäaikaistyöttömyys on Etelä-Pohjanmaan alueella kasvusuunnassa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 63,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 2480 kappaletta, joka oli 1384 kappaletta enemmän kuin vuosi sitten (126,3 %). Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 5994 työpaikkaa.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski kaikissa seutukunnissa, joista Kuusiokuntien alueella lasku oli suhteellisesti voimakkainta. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Kuortaneella (-62 %), Soinissa (-56 %), Alavudella (-55 %) ja Ähtärissä (-54 %).

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa taidetaan mölkyn salat – ja testattiin ihan uudenlaista peliä!
Seuraava artikkeliDigitan Lapuan maston huoltotöistä katkos tv-lähetyksiin