1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinissa taidetaan mölkyn salat – ja testattiin ihan uudenlaista peliä!

Eläkeliiton Soinin yhdistys mitteli menneellä viikolla mölkkymestaruuksista ja samalla valittiin piirin kisoihin suuntaava joukkue.

Takavuosina lajin harrastus olikin Soinissa varsin innokasta, mutta korona-ajan myötä tämäkin harrastus hiipui ja nyt sitä käynnistellään uudella innolla.

MAINOS

Mölkky on mukava laji ihan kaikenikäisille, onhan se helppoa, mutta silti mielenkiintoista. Sitä on mukava pelata hyvällä porukalla!


Eläkeliiton Soinin yhdistyksen puheenjohtaja ja Kuusiokuntien alueen aluevastaava Jorma Turpela esittelee kehittämäänsä mölkyn tyyppistä peliä, joka sopii pelattavaksi sisätiloissa.

Mölkkyharrastus on kuitenkin käytännössä pelkkä kesälaji, sillä harvapa peliä haluaisi pelata hangessa tai talvipakkasilla. Eipä hätää, sillä Soinissa on tähänkin haasteeseen kehitteillä ratkaisu.

– Ajattelin, että voisi olla mukava harjoitella heittoja myös sisällä. Pelikentän vain pitää olla pienempi ja pelin sääntöjen erilaiset, kertoo ideanikkari, Soinin yhdistyksen puheenjohtaja ja Kuusiokuntien alueen aluevastaava Jorma Turpela.

Turpela onkin kehitellyt sisätiloihin sopivan, mölkyn tyyppisen pelin, jonka ensiesittely oli Eläkeliiton Soinin yhdistyksen mölkkymestaruuskisojen yhteydessä.

– Peliä pelataan pienemmällä pelikentällä alustalla, johon on merkitty palikoiden paikat. Siinä missä mölkkyä ulkona pelattaessa heitetään kauas, niin tässä alue on rajattu ja jos heittää ulos, on se laiton heitto.

Uuden pelin prototyypissä on 1,40 metriä kertaa 5,5 metrin alusta. Pelivälineitä Turpela on tehnyt kaksi uniikkia sarjaa, materiaalinaan Soinin pappilan lehtikuusikujan oksat!

– Palikat ovat 60 millisiä, kun mölkyssä ne ovat 65 millisiä.

Uuden pelin kehittämisen taustalla Turpelalla on se ajatus, että omaehtoinen liikunta ja fyysisen kunnon ylläpito on tärkeimmät keinot vähentää lääkärikäyntejä!

Mölkkykisan tulokset

Kilpailu käytiin kahden kierroksen kisana.

Naiset: 1. Kaarina Peltomäki 85 pistettä, 2. Kaija Huvila 81, 3. Eeva-Liisa Koivisto 79, 4. Saara Kivikangas 76, 5. Marja-Leena Saarinen 64, 6. Helena Saarinen 54.

Miehet: 1. Pekka Päivärinta 91 pistettä, 2. Unto Hankilanoja 76, Jorma Turpela 76, 4. Pekka Peltomäki 67, 5. Tuomas Suominen 60, 6. Seppo Saarinen 59, 7. Kalevi Saarinen 39.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät