0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

LuontoOn vie lapset luontoseikkailuun!

Alajärven 4H -yhdistyksen hallinnoima LuontoOn-hankkeen hanketyöntekijänä on aloittanut Vimpeliin kaksi vuotta sitten paluumuuttajana perheineen palannut Mari Kaunisto.

LuontoOn-hankkeessa toteutetaan repullinen reipasta luontoseikkailua luontoreppujen muodossa. Nämä luontoreput tulevat lainattavaksi kirjastosta Alajärvellä ja Lehtimäellä ja niitä voi lainata kuka tahansa kiinnostunut.

MAINOS

– Repuista löytyy välineistöä luonnontutkimukseen, kuten suurennuslasi, ötökkäpurkki ja makrolinssi kännykkään luontokuvien ottamiseksi! Reppuja tulee Alajärven kirjastoon kymmenen ja Lehtimäelle seitsemän, joten niitä riittää myös ryhmien käyttöön.

Hankkeen tavoitteena on lasten ja nuorten luonnon monimuotoisuuden ymmärtäminen ja luontosuhteen vahvistaminen. Sitä toteutetaan LuontoOn-kerhoilla ja -leireillä.

LuontoOn-kesäkerho kokoontuu 4H-kellarilla läpi kesän tiistaisin kello 15.30-17. Vielä mahtuu mukaan uusiakin kerholaisia!

Alakylän koululla järjestetään ensimmäinen LuontoOn-kesäleiri heinäkuussa viikolla 28 ja toinen leiri 4H-kellarilla elokuun ensimmäisellä viikolla 31. Leireillä tutkitaan lähiluontoa, etsitään ja ihastellaan luonnonihmeitä sekä leikitään ja askarrellaan.

Leirit ja kerho on tarkoitettu alakouluikäisille 6-12 vuotiaille.

Mari kertoo, että hanke jatkuu vuoden 2022 loppupuolelle, joten toiminta ei lopu tähän kesään. Hanke on Aisaparin rahoittama. Suunnittelu on vasta alkuvaiheessa, mutta luonto- ja ympäristöneuvojan sekä luonnonvaratuottajan tutkinnot omaavalla Marilla on paljon ideoita tulevaan.

– Olen Hämeenkyrössä asuessani ollut vetämässä Luonto-Liiton lasten leirejä, joten kokemusta ja ideoita voin hyödyntää siltäkin puolelta, Mari kertoo. Apua on varmasti myös parin viime vuoden työstä koulunkäynnin ohjaajana, lasten kanssa toimiminen on tuttua.

LuontoOn -kerho jatkaa todennäköisesti myös talvella, ja syys- sekä talvilomaviikoille on suunnitteilla jotain kivaa.

Luonnon tarkkailun ja sään seurannan sekä sen vaikutusten kirjaamisen ohella luvassa on myös askarteluja, joissa käytetään mahdollisimman pitkälle kierrätys- ja luonnonmateriaaleja. Askartelun aiheena ovat aina tarpeelliset käyttötavarat.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät