-11.3 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven 4H:lla monenlaista kivaa tomintaa lasten kesään!

Alajärven 4H yhdistys järjestää tänä kesänä ennätysmäärän leirejä ja myös pari kesäkerhoa pyörii viikoittain.

28.6.-2.7. järjestetään TOP-leiri 4H-kellarilla. Leirillä tehdään monipuolisesti 4H:n TOP tehtäviä kasvien kasvatuksesta ruoan laittoon. leirillä kaiki pääsevät kokeilemaan eri tehtäviä ja tekemään ihan itse!

Kädentaitajat leiri on 4H-kellarilla 12.-16.7. ja aiheena on kuvataide, askartelu ja muu kiva käsillä tekeminen.

MAINOS

26.-30.7. on vuorossa Liikuntaleiri kellarilla ja ohjelmassa on liikuntaa, leikkejä ja ulkopelejä. Kaikki leirit on suunnattu 6-12 vuotiaille, alakouluikäisille. Lisäksi on kaksi LuontoOn leiriä 12.-16.7. Alakylän koululla ja 2.-6.8. kellarilla.

4H toiminnanjohtaja Krista Savola kertoo, että näiden lisäksi on myös LuontoOn kesäleiri ja Lehtimäellä Kesäkerho torstaisin kello 14.30-15.30. Mukaan pääsee uusiakin kerholaisia. Toimintaa tälle kesälle on tarjolla siis todella paljon, joten kannattaa lähteä mukaan!

Uutena kesätyöntekijänä yhdistyksellä on aloittanut kevään ylioppilas Isabella Mattsson. Isabella on 4H:lla kesä- ja heinäkuun ja toivoo syksyllä pääsevänsä opiskelemaan joko erityis- tai luokanopettajaksi.

4H on Isabellalle uusi tuttavuus, hän ei ole koskaan itse osallistunut sen toimintaan ja se olisikin yksi syy hakeutua 4H:lle kesätöihin. Hänen työhönsä kuuluvat muun muassa leirien suunnittelu ja ohjaaminen. Niissä hän pyrkii hyödyntämään mahdollisimman paljon omia liikunnallisia ja kuvataideharrastustaan.

4H:n kautta moni nuori on tänä kesänä löytänyt oman kesätyöpaikan. – Pääsimme mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön sekä 4H liiton hankkeeseen, johon valittiin 50 4H yhdistystä. Hanke on nimeltään Kadonneen kesätyön metsästys ja se on todella tuottanut tulosta, Krista Savola iloitsee.

Hankkeessa nuorille järjestettiin 4H Cafe -päiviä, joihin saattoi tulla jos kesätyötä ei vielä ollut löytynyt. Kesätyö pyrittiin järjestämään kaikille sitä kaipaaville ja liki 20 vuorta työllistyikin tätä kautta.

Työpaikkoja heille löytyi kaupungin pitämästä kesäkerhosta, jossa 4H on mukana, lisäksi 4H työllistää nuoria omille leireilleen ja kerhoihin sekä Lehtimäellä lupiinien kitkentäprojektiin. Työtä on löytynyt myös piha- ja kotipalvelutöistä, joita 4H:lta kysellään, ja voi kysellä vastakin.

Lisäksi 4H Cafe -päivien kautta syntyi viisi uutta 4H yritystä, joten kampanjan tulokset olivat todella hienot! Syksyksi 4H työllistää vielä pari nuorta Lehtimäelle 4H marja-asemalle, nämä paikat ovat vielä tulossa hakuun.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät