Mooseksen penninpyöritys Kätkänjoen kesäteatterissa heti juhannuksen jälkeen

Mainos[adrotate banner="3"]

Pian odotus loppuu, sillä Kätkänjoen kylätalon pihapiirissä alkaa kesäteatterikausi – monelle ensi-illan ajankohta on tuttu ”juhannuksen jälkeinen tiistai”.

Kätkänjoen kesäteatterin 16. kauden esityksissä tunnelmaa ja nostalgiaa riittää, kun kesän esityskauteen on valmisteltu ”Mooseksen penninpyöritys”. Näytelmän on kirjoittanut Raimo Suuronen.

MAINOS

Tapahtumat alkavat kun Mooses (Teuvo Viitasaari) ja Alma (Mari Ylinen) saapuvat lomamatkalta piian, rengen ja päivämiehen huolehtimaan pihapiiriin. Mutta johan tuota epäilee taksikuski Romppainenkin (Meiju Palomäki) että eihän sitä ole matkailuun varaa kuin lottovoittajalla – epäilys jonka Mooses itse vahvistaa pitävänsä paikkaansa, vaikkakin ei ehkä oletetulla laajuudellaan.

– ”Tämä kohtalo on semmoinen kanssaeläjä, että köyhää se naputtelee joka päivä risulla pakaroille, mutta näköjään se kerran läimäisee nahkavyöllä niin että tuntuu”.

– ”Minä ymmärrän. Kohta on käsi jos toinenkin pyytämässä. Mutta kyyti odottaa, että täytyy heittää pankinjohtaja Loponen kaupunkiin. Se onkin näköjään rahamiesten kuljetuspäivä”.

– ”Terveiset Loposelle… Lottovoittajilta!”

Samaan aikaan paikalliseen buariin ilmestyy outoa matkaajaa, kun motoristi Kike (Anneli Palolampi) ja huonoa suomea puhuva Piret (Katja-Marja Ristolainen) pysähtyvät pitkästä matkasta syömään; raha-asioista on kiinnostunut useampikin, kun Kikellä tuntuu olevan kova kiire pankkiin.

Kun ristii kuulumisia vaihtuu rahoista ja lottovoittajista, on pian pankinjohtaja Loponen (Pentti Pykälämäki) hienosti istumassa Mooseksen kahvipöydässä näkkileipätarjoamisten äärellä.

Alkavan 70-luvun miljöön hullu tapahtumasarjan myötä Mooses Viinasen rauhaisa pihapiiri ja kylän raitti ovat tapahtumakeskiössä monestakin eri syystä, liittyen varmasti edes osittain pankin rahoihin, omiin ja ei omiin rahoihin, outoihin matkustajiin, maanmittaajaan, konekauppiaaseen, päivämieheen, piikaan, renkiin ja Mannerheimiin.

Muissa näytelmän rooleissa nähdään mm. Pekka Lyly, Tiina Pollari, Teija Mesimäki, Emma Heikkilä, Teijo Pienimäki ja Janne Vuorela.

Esityskausi on valmistunut yhteistyössä Lakeudenportin kansalaisopiston ja Alavuden kaupungin vapaa-aikatoimen kanssa. Harrastajanäyttelijöiden porukalla on toteutettu myös puvustus ja lavastus. Näytelmän on ohjannut Janne Vuorela.

Odotus on ollut pitkä, sillä 2020 kulttuuripalkinnolla huomioitu Kätkänjoen näytelmäryhmä on sittemmin järjestäytynyt yhdistykseksi parantaakseen edelleen toiminnan organisointia ja ylläpitoa.

Esityskausi alkaa tiistaina 29.6. kello 19 ja kaikkiaan esityksiä järjestetään kymmenen kertaa. Lippuja esityksiin saa varaamalla ennakkoon sekä lipunmyynnin kautta – tokikin mahdollisten rajoitusten puitteissa. Järjestäjätahot toivovat katsojien tulevan paikalle terveinä ja flunssattomina.

Näytökset järjestetään Kätkänjoen kylätalolla Alavudella (Takakakatu 92, 63430 Kätkänjoki). Koko näytelmäohjelmisto on nähtävissä katkanjoenkesateatteri.fi.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa on todettu uusia koronatartuntoja
Seuraava artikkeliPerholaissyntyinen Janne Koivukoski teki lapsuuden unelmistaan totta