11.3 C
Alajärvi
torstai 28.9.2023
spot_img
MAINOS

Onnintuvalla kuvataidetta ja Alexeionilla virsiä

Markku-Tapani Hakalan öljyvärimaalaus Lemmenliru vuodelta 1975 on yksi Minun Maisemani -näyttelyn töistä. Valokuva Tuija Ahola.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan kesä tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Lappajärveläisen taidemaalarin ja kuvaamataidon lehtorin Markku-Tapani Hakalan näyttely Minun Maisemani avattiin juhannukseksi.

Näyttely on esillä koko heinäkuun. Tänään torstaina 1.7. kello 18 kuullaan Markku-Tapani Hakalan taiteilijatarina ja keskustellaan hänen kanssaan taiteesta ja sen tekemisestä.

Markku-Tapani on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Ensimmäisen kerran hänen teoksiaan on ollut esillä jurytetyssä näyttelyssä Helsingissä vuonna 1973. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, samoin hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyjä vuosien varrella.

MAINOS

Hakala on toiminut taideopettajana ja kuvaamataidon lehtorina Alajärven yläasteella ja lukiossa vuosina 1974–1989 ja Lappajärven yläasteella ja lukiossa vuosina 1989–2010. Hän on myös toiminut Nelimarkka-museon tilapäisenä museonhoitajana vuosina 1980–1982.

Markku-Tapani Hakala on Taidemaalariliiton, Pohjalaisen taiteilijaliitto (kunniajäsen), Viipurin taiteilijaseuran ja Seinäjoen taiteilijaseuran jäsen. Hän kuuluu taiteilijaryhmiin Non Art, Artebotnia ja Monet. Hakalalla on ollut useita luottamustoimia eri taiteilijajärjestöjen johdossa mm. Pohjalainen taiteilijaliitto, Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto, Valtion taideteostoimikunta.

Pääasialliset tekniikat, joita Markku-Tapani teoksissaan käyttää, ovat öljyväri, tussi ja puu. Onnintuvan näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, kaksi guassityötä ja yksi tussityö. Työt eivät ole olleet koskaan aikaisemmin esillä näyttelyissä. Minun Maisemani näyttelyllään Markku-Tapani Hakala yllättää!

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hanke tuottaa tapahtumia Lappajärvellä myös yllättäviin paikkoihin.

Tiistaina 6.7. klo 18 järjestetään Kyrönniemen Alexeionilla Virret runoina ja musiikkina -konsertti.
Konsertissa kuullaan vanhoja ja uusia virsiä runoina ja musiikkina. Virsien tarinaa kertoo Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan johtava kanttori Riitta Jukkola, virsirunot lausuu Tuija Ahola ja musiikista vastaavat Maija Perälä (saksofoni) ja Antti Purola (harmonikka).

Koska paikkaan mahtuu vain rajallinen pieni yleisö, paikkavaraukset on tehtävä ennakkoon sähköpostitse onnintupa.karikko@gmail.com tai puhelimella 041 3149357. Jos varauksia tulee reilusti, esityksiä järjestetään kaksi peräkkäin.

Alexeion on vanha huvimaja eli ”möljä”. Sen on suunnitellut ja rakentanut Lappajärven seurakunnan kappalainen Adolf Alexis Berger vuonna 1891.

Lasten taidepäivä Onnituvalla järjestetään keskiviikkona 14.7. kello 12-16. Taidepäivään on suunnattu 7-15 -vuotiaille lapsille. Taidepäivänä piirretään ja maalataan erilaisia eläimiä ja luonnon pieniä ihmeitä paperille ja kiviin sekä tehdään yhteinen ympäristötaideteos.

Ohjaajina ovat kuvataiteilijat Ritva Lindberg ja Marjut Mässbacka. Mukaan mahtuu 24 lasta.

Onnintuvalla pääsee myös osallistumaan yhteisötaideteokseen Lappajärven kesä ja ripustamaan toiveita Toivomuspuuhun. Tapahtumat ovat osa taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvan toimintaa, joka on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät