1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaalla mennään kohti kiihtymisvaihetta

Alueellinen työryhmä Nyrkki toteaa, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla, mutta tilanne lähestyy kiihtymisvaihetta ja altistumisia on useita.

Nyrkki kiinnittää huomiota siihen, että tautitilanne Etelä-Pohjanmaalla ei ole ohi ja painottaa suositusten noudattamisen tärkeyttä.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 25 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 920.

Suurin osa tartunnoista on tullut ulkomailta ja näistä on aiheutunut jatkotartuntoja ystävä- sekä perhepiirissä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

Nyrkki kehottaa kaikkia ulkomailla matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin THL ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä ja ennen testituloksia välttämään lähikontakteja.

Maakunnan iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16- vuotiaat voivat varata koronarokotusajan. Kuntayhtymien / terveyskeskusten si-vuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta.

Nyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.
Kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti.

Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa ko. kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Viime viikolta ei ole epäselviä tartuntaketjuja. Karanteeniin asetettiin yli 200 henkilöä. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 42 tartuntaa (ilmaantuvuus 21,8/100 000 asukasta). Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 122207. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli tasan yksi prosentti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät