3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Kuusela keihästää Tokiossa!

Kuortaneen Kuntoa edustava vimpeliläislähtöinen keihäänheittäjä Toni Kuusela on valittu Suomen olympiajoukkueeseen. Valinnasta tiedotti Suomen olympiakomitea nettisivullaan maanantaina.

Olympiakomitea vahvisti samalla Huippu-urheiluyksikön tekemät tuoreimmat olympiavalinnat – kaikkiaan 13 urheilijaa.

MAINOS

Joukkueen vahvuus on tällä hetkellä 47 urheilijaa. Joukkuetta täydennetään vielä kolmannella keihäänheittäjällä ja mahdollisen villin kortin saaneilla urheilijoilla.

27-vuotias Kuusela rikkoi Tokion kisarajan Orimattilassa kolmisen viikkoa sitten kiskaisemalla uudeksi ennätyksekseen 85,03. Olympiaraja ylittyi kolmella sentillä.

Keihäänheittäjistä kisakoneeseen valittiin Toni Kuuselan ohella Joensuun Katajan Lasse Etelätalo, jonka kauden paras heitto on kantanut 82,84.

Kolmas edustaja miesten keihäskisaan valitaan Joensuun GP-kisan jälkeen, kuluvan kuun 14. päivänä.

Suomen olympiakomitealla oli mahdollisuus ilmoittaa viimeisenä ilmoittautumispäivänä neljä keihäänheittäjää Tokioon, sillä yleisurheilussa on mahdollista asettaa lajeihin kolme kilpailevan urheilijan lisäksi myös varaedustaja.

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo Olympiakomitean tiedotteessa, että varaedustajamahdollisuuden takia kisoihin on ilmoitettu myös valintakelpoiset Antti Ruuskanen ja Oliver Helander.

– Viimeinen paikka ratkaistaan heidän välillään. Heittäjillä on tiedossa yhteisesti Suomen urheiluliiton kanssa sovitut valintakriteerit ja he ovat niihin sitoutuneet, valottaa Lehtimäki.

Kuusela ja Vimpelin kunta solmivat viime tammikuussa markkinointiyhteistyösopimuksen, jolla kunta toivoi olevansa mukana auttamassa Kuuselaa kohti olympialaisia.

Markkinointiyhteistyön tavoitteena on ollut viedä Vimpeliä Kuuselan mukana maailmalla ja samalla tukea vimpeliläislähtöistä huippu-urheilijaa.

Rahallisen sponsoroinnin lisäksi kunta haluaa osoittaa, että Petteri Piirosen valmentaman Kuuselan taustalla on koko kylä.

Miesten keihäänheiton karsinta käydään keskiviikkona 4.8. ja finaali heitetään lauantaina 7.8.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät