7.5 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Viikonlopulta jälleen yksi uusi koronatapaus

Viikonlopun aikana Järvi-Pohjanmaan alueella todettiin yksi uusi koronatartunta jo karanteeniin asetetulta henkilöltä.

Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 143 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Tällä hetkellä alueella on noin 35 henkilöä asetettu eristyksiin tai karanteeniin.

Vielä kertauksena: käyttäkää suu-nenäsuojuksia sisätiloissa yleisillä paikoilla, pyrkikää rajoittamaan fyysisten kontaktien määrää, flunssaoireiden ilmaantuessa hakeutukaa testiin ja varatkaa aika koronarokotteen ottamista varten.

MAINOS

Etelä-Pohjanmaan maakunta on lähellä kiihtymisvaihetta, johon siirtyminen tarkoittaisi kiristyviä rajoituksia ja suosituksia. Yritetään tehdä parhaamme, jotta saadaan koronatilanne pidettyä perustasolla.

Miksi rokotus tulisi ottaa? Kun kaksi rokoteannosta on annettu, ei koronapositiiviselle henkilölle altistunutta tarvitse asettaa karanteeniin. Yksi rokoteannos ei vielä estä koronatartunnan saamista, mutta sen ansiosta oireet pysyvät lievempinä eikä koronavirus leviä niin herkästi toisiin ihmisiin.

Koronarokotukset ovat avoinna kaikille yli 16-vuotiaille Järvi-Pohjanmaan alueen asukkaille!

Nyt on erittäin hyvä hetki varata rokotusaika joko www.hyvis.fi tai ajanvarausnumerosta 06 2412 7800. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 12-15-vuotiaat henkilöt voivat varata rokotusajan soittamalla 06 2412 7700. Heinäkuun aikana koronarokoteaikoja annetaan ainoastaan Alajärven rokotuspisteeseen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät