-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Tanssikansa valtasi Lakis Areenan

Vimpelin Lakeaharjun kupeeseen siirretyllä entisellä Lomakouheron tanssipaviljongilla vietettiin kahden illan mittaista avajaistapahtumaa perjantaina ja lauantaina.

Perjantaina Lakis Areenalla kuultiin vimpeliläistä Kuuskauttaviis-yhtyettä ja illan pääesiintyjänä Elonkerjuuta.

Lauantaina laitettiin jalalla koreasti Marjo & Maestrot -yhtyeen ja Helminauhan tahdittamina. Areenalle oli suunnattu iloisella mielellä ja tunnelma oli korkealla molempina iltoina.

MAINOS

Perjantaina Lakis Areenan korkkasi nuorempi väki noin 400 hengen voimin. Vimpeliläinen Kuuskauttaviis toimi Elonkerjuun lämppärinä ja ihastutti covereillaan ja laittoi tunnelman kattoa kohti.

Toissavuonna perustetussa kokoonpanossa ovat mukana Emilia Latvala (laulu, viulu), Jari Herrala (kitara), Kimmo Mäenpää (basso), Timo Luoma-aho (koskettimet) ja Leevi Harju (rummut).

Areenan naapurissa eli Välilaskun terassilla esiintyi puolestaan Elonkerjuu-yhtyeen aikaisempi laulusolisti Juha Lagström, joka loikkasi Lakis Areenan lauteille entisen yhtyeensä kanssa Viistäköön siipeni maata -kappaleen aikana.

Elonkerjuu johdatti bilekansaa kohti Lakis Areenaa ja sai hyvän vastaanoton. Suosikkibändiin kuuluvat Simo Ralli (vas.), Antero Naali, Osku Ketola ja Lenni Paarma. Kuva: Eija Koskela

Teuvalta suomalaisten sydämiin ponnistanut Elonkerjuu näki päivänvalon jo 90-luvun puolivälissä ja on kasvattanut vuosien varrella suosiotaan lähes kulttimaineeseen.

Hyvässä vireessä Lakis Areenalla ollut yhtye esitti keikalla tuotantoaan alkutaipaleelta tähän päivään. Ennen keikkaa nelikko kertoi, että on mahtavaa palata taas keikoille. Sekä yhtye että yleisö nauttivat yhteisestä illasta.

Paluu keikoille

Korona vilahteli puheenaiheena sivu- ja päälauseissa lauantaina. Jyväskyläläinen, vuonna 2007 perustettu Helminauha on tehnyt parhaimpina vuosina 130–140 keikkaa.

Keikkaa tehdään säännöllisesti joka viikko. Yhtyeellä on monia vakipaikkoja, joissa käydään esiintymässä. sunnuntai-iltana esiinnytään maankuululla Kauhajoen Kasinolla.

– Tämä on harvinainen tilanne, että meillä on uusi esiintymispaikka – ja onhan paikkakin ihan uusi. Vuosittain meillä on muutama uusi esiintymispaikka, kertoo harmonikkaa ja koskettimia yhtyeessä soittava Kalle Kämäräinen.

Helminauha teki ensivisiittinsä Vimpeliin lauantaina. Yhtyeen laulusolistina on Markus Kokkonen.

Basisti Miika Viinikainen pitää mukavana asiana sitä, että tanssinjärjestäjien joukkoon tulee uusia yrittäjiä.
– Aina sitä myös toivoo, että paikat säilyisivät.

Helminauha luottaa perinteiseen tanssimusiikkiin ja laajaan tanssilajirepertuaariin. Illan aikana kuultiin esimerkiksi hidas valssi Sayonara ja käytiin 60-luvun tunnelmissa Jan Rohde and the Adventuresin tunnetuksi tekemällä Doin’ the Jenkalla. Lakis Areenalla yhtye soitti kolme settiä.

Kämäräisen ja Viinikaisen lisäksi Helminauhan muodostavat Markus Kokkonen (laulu), Aleksi Korpela (kitara, laulu) ja Aki Hytönen (rummut, laulu).

Musiikkitoimittajat valitsivat Helminauhan vuoden 2013 Tanssitulokkaaksi. Yhtyeen julkaisema single Toisesta todellisuudesta oli pitkään Radio Suomen Soitetuimmat -listalla.

Helminauhan perässä

Anna-Liisa Riihimäki ja Jarmo Myllyniemi ovat vannoutuneita tanssin harrastajia. He suuntasivat Lakeaharjun kupeeseen Helminauhan takia, sillä yhtye kuuluu heidän suosikkeihinsa ja yhtyeen tahtiin on tanssittu useamman kerran. Jarmo Myllyniemi naurahti, ettei Markus Kokkosta meinannut tunnistaa kesäparran takia.

Anna-Liisa Riihimäki kiittelee uutta areenaa mahtavaksi paikaksi.

– Olen asunut Vimpelissä 29 vuotta ja haluan tukea areenan toimintaa. Olen ollut pois paikkakunnalta kymmenen vuotta.

Jarmo Myllyniemi ja Anna-Liisa Riihimäki kiertävät ahkerasti tanssilavoja ja muita tanssipaikkoja. Lakis Areenalle he saapuivat lauantaina esiintyneen Helminauhan innoittamana.

Vaikka areena ei olekaan rakennuksena uusi, on sen lattia kuitenkin tuliterä. Vanhasta ja patinoituneesta tanssilattiasta uusi pinta eroaa Myllyniemen mukaan siinä, että lattiassa ei tunnu oksat.

Riihimäki komppaa lattian olevan hyvä tanssia. Kaksikko liputtaa tanssin kuninkaaksi sanotun valssin lisäksi tangon ja humpan puolesta.

Ensi viikonloppuna Anna-Liisa Riihimäki ja Jarmo Myllyniemi suuntaavat Kalliojärvelle, jossa soittaa heidän ykkössuosikkinsa Souvarit.

Souvareiden ja Helminauhan lisäksi myös Leif Lindeman ja Komiat saavat tanssijalan vipattamaan. Tansseissa käydään esimerkiksi Kalliojärvellä, Luhurikassa, Aronkeitaalla ja Halkosaaressa.

Areenaa katsastamassa

Lakeaharjun suunnalla kävi lauantaina useampi autokunta kääntymässä ja kenties ihmettelemässä väkimäärää. Paikkaan käytiin myös tutustumassa.

Lakis Areenan ulkopuolella kävivät myös esimerkiksi Lasse ja Maija Rajala yhdessä Sirpa ja Mikko Levijoen kanssa.

Seinäjoella asuva nelikko lähti autoajelulle Evijärveltä, kävi Alajärvellä ja suuntasi mielenkiinnosta Lakis Areenalle. Lomakouheroon ja paviljonkiin liittyy myös omia tanssimuistoja Martti Vainion oltua vetovastuussa.

– On ihan selvää, että tullaan tänne tanssimaan, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Aina ei viitsisi samaan paikkaan mennä, miettii Lasse Rajala.

Lasse (vas.) ja Maija Rajala sekä Sirpa ja Mikko Levijoki kävivät tutustumassa Lakis Areenaan. Tulevaisuudessa he aikovat myös käydä tanssimassa uuden elämän Vimpelissä saaneessa tanssipaikassa.

Mikko Levijoelle on tärkeää se, millaista musiikkia orkesteri soittaa, ja sen mukaan on valittu tanssipaikka.

Levijoellakin on omat suosikkinsa, mutta hän jättää ne tällä kerralla nimeämättä. Lattaritanssit viehättävät, mutta foksit ja tangot taipuvat myös.

Tansseja tulossa

Lauantaina Lakis Areenalla esiintyi myös järviseutulainen Marjo & Maestrot. Tanssimusiikkia ja iskelmää esittävään kokoonpanoon kuuluvat Marjon eli Marjo Vistbackan lisäksi Maestrot Ari Viitasaari (kitara), Jaakko Mässbacka (basso), Tapio Mässbacka (koskettimet) ja Seppo Mäkiniemi (rummut).

Tanssikansa oli mielissään siitä, että lauantai-illan yhtyeet soittivat vuorovedolla eikä ollut tauon paikkaa tai levytanssien tunnelmaa.

Marjo & Maestrot edustaa järviseutulaista tanssimusiikin osaamista. Lakis Areenalla he luottivat iskelmämusiikin voimaan.

Illan aikana sieltä täältä kuului ideoita ja toiveita, millaiseen käyttöön Lakis Areenaa voisi tulevaisuudessa vuokrata. Areenalla voisi järjestää aikuisempaan makuun tietyn vuosikymmenen musiikkia käsitteleviä diskoiltoja, tanssikursseja tai nuoria soittajia esittelevän bändikatselmuksen.

– Olisi mukava saada vielä yhdet häät tälle kesälle, vinkkaa Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti Kyläseuran puheenjohtaja Heikki Salmela.

Kyläseuran suunnitelmissa on jatkaa tanssien järjestämistä syksyllä ja myös talviaikaan.

Toiminnasta on ottanut vastuun erillinen huvitoimikunta, jonka puheenjohtajana toimii Mari Nahkala. Ensi lauantaina tanssikansaa viihdyttää Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri.

Kahden viikon kuluttua lauantaina on Juhamatin vuoro valloittaa Lakis Areena.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät