7.5 C
Alajärvi
tiistai 03.10.2023
spot_img
MAINOS

Ritva Lindbergin taidenäyttely avautui Villa Väinölässä

Alajärvellä syntynyt, nykyisin Lappajärvellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuvataideopettaja Ritva Lindbergin taidenäyttely Tallennettu on avautunut Villa Väinölässä. Se on esillä 27.8. saakka tiistaista perjantaihin kello 11-17.

Näyttelyn nimi kertoo taiteilijan pyrkimyksestä tallentaa tunnelmaltaan ja väreiltään vaikuttavia hetkiä luonnosta, merkitä niitä muistiin, nähtäväksi uudestaan.

Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2017-2021. Mukaan on otettu tyylillisesti toisistaan vahvasti poikkeavia maalauksia, osa hyvin realistisia, osa pelkistetympiä.

MAINOS

– Itselleni näyttely näyttäytyy hieman epätasaisena, lähinnä tekniikka ja luonto ovat teosten yhdistävinä tekijöinä, Lindberg kuvailee. Vanhimmissa maalauksissa toistuvat usein katsojaa lähelle tuodut puut, joiden rungot täyttävät kuvapinnan etualan.

Osa värikylläisistä maalauksista on työstetty täyteen dekoratiivisia muotoja, osassa pelkistetyt rungot näkyvät voimakkaina taustaa vasten. Uusimmat, pienehköt teokset, kuvaavat kevään ja alkavan kesän tunnelmaa. Teoksissaan Lindberg käyttää akvarelli- ja guassimaalausta.

– Taiteeni on aina ollut esittävää riippumatta vallalla olevista suuntauksista tai arvostuksista. Yhdistämällä läpikuultavaan akvarelliin peittävää guassia, olen pystynyt luomaan niitä tunnelmia ja vaikutelmia, joita olen tavoitellut.

– Akvarellimaalauksessa on aina mukana myös sattuman mahdollisuus. Sellaisen, joka kuljettaa työtä niin, että en olisi siihen itse kyennyt.

– Maalaan sitä, minkä kulloinkin koen kiinnostavaksi ja merkittäväksi. Viimeisen viiden vuoden ajan sellaisia asioita ovat olleet vuorokauden- ja vuodenaikojen, sekä valon vaihtelun vaikutus luontoon, sen väreihin ja meitä ympäröivään tunnelmaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät