Etelä-Pohjanmaa edelleen epidemian perustasolla – tartuntoja tulee nyt lähinnä muualta Suomesta

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri jatkaa epidemian perustasolla. Nyrkki kiinnittää huomiota siihen, että tautitilanne Etelä-Pohjanmaalla ei ole ohi ja painottaa suositusten noudattamisen tärkeyttä.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin menneellä viikolla 17 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 958.

MAINOS

Suuri osa tartunnoista tulee nyt muualta Suomesta, etenkin pääkaupunkiseudulta. Pääosa sairastuneista on tartunnan saadessaan jo karanteenissa. Jatkotartuntoja tulee ystävä- sekä perhepiiristä ja muiden sosiaalisten kontaktien kautta.

Nyrkki kehottaa kaikkia ulkomailla matkustaneita hakeutumaan koronavirustesteihin THL ohjeistuksen mukaisesti matalalla kynnyksellä ja ennen testituloksia välttämään lähikontakteja.

Maakunnan iäkkäällä väestöllä on jo varsin hyvä kahden rokotteen rokotuskattavuus, mutta nuoremmissa ikäryhmissä rokotuskattavuus on Suomen keskiarvoa alempi.

Etelä-Pohjanmaalla kaikki yli 16- vuotiaat voivat varata koronarokotusajan. Kuntayhtymien / terveyskeskusten sivuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta. Jatkossa kunnissa pyritään järjestämään koronarokotuksia myös ilman ajanvarausta.

Nyrkki kannustaa ottamaan koronarokotuksen, myös maskin käyttö, turvavälien noudattaminen ja hyvä käsihygienia ovat edelleen tärkeitä. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan.

Koronarokotteen ottaminen on erityisen tärkeää ennen koulujen alkamista esimerkiksi työharjoittelujen ja ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi.

Kesätapahtumia järjestetään varsin aktiivisesti. Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa ko. kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Tartunnan jäljitettävyys on ollut hyvä. Karanteeniin asetettiin 64 henkilöä.

Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 38 tartuntaa (ilmaantuvuus 19,7/100 000 asukasta). Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 126112. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä viikon sisällä oli 0,94 prosenttia.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinin Markkinoilla viivyttiin ja viihdyttiin
Seuraava artikkeliTour de Perho & Vimpeli pyöräilytapahtuma