-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Huippuvierailut jatkuvat Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla

Jari Lehtosen flamenco-konsertti jatkaa Onnintuvan hyvin alkanutta konserttiohjelmistoa.

Onnintuvan pihamaa täyttyi hienosti viime perjantaina Hot Club Lakeuden konsertin kuulijoista. Gypsy jazzia soittava Hot Club Lakeus koostuu huippumuusikoista: Tuomo Övermark kitara, Antti Purola harmonikka, Harri Mattila basso ja Hannu Lehto kitara. Kaikilla muusikoilla on yhteys Lappajärveen. Konsertti oli tunnelmaltaan loistava ja toi hyvin esille gypsy jazzin eri tyylejä, kiitos soittajille ja yleisölle!

Ja lisää on luvassa! Perjantaina 30. heinäkuuta Onnintuvalla kuullaan espanjalaisia nailonkitaran säveliä, kun kitaristi Jari Lehtonen saapuu esittämään flamencoa Nykälänniemen järvimaisemiin. Lehtonen on monipuolinen muusikko, joka on esiintynyt Suomessa ja maailmalla niin katu- ja ravintolasoittajana kuin konserteissa.

MAINOS

Granadassa alan oppia ammentaneen kitaristin ohjelmistoon ovat jo pitkään kuuluneet myös portugalilainen fado sekä tulevassa esiintymisessäkin kuultavat Astor Piazzollan tangot ja milonga.

Tunteikkaasta ilmaisustaan kiitelty Lehtonen omistautuu flamencossa enimmäkseen perinteen vaalimiselle ja on kehittynyt siinä varsin taitavaksi.

Tämänkin muusikon juuret ovat äidin puolelta Lappajärven Ala-Sepässä, ja Järviseutu on hänelle tuttua kesänviettomaisemaa. Tuleva esiintyminen on hänen ensimmäisensä Lappajärvellä.

Ennen flamenco-konserttia eli tämän viikon torstaina Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla rakennetaan tuulikelloja Tolska-tontun työpajassa. Työpaja on suunnattu kaikenikäisille.

Tuulikello rakennetaan oksista ja puukalikoista, joita voi tuoda itsekin mukanaan tai sitten käyttää työpajan kalikoita.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa avaa torstaina 22.7. sanataiteen yhteisötaideteoksen nimeltä Kirjailijakammio Onnintuvan ulkorakennukseen.

Kirjailijakammiossa kävijät pääsevät kirjoittamaan oman säkeensä yhteiseen runoon ja pidempää tai lyhempää tarinaa yhteiseen jatkokertomukseen. Mielenkiintoista on nähdä, minkälainen tarina saadaan syntymään! Kirjailijakammio on auki 24/7.

Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hanke järjestää kesän aikana myös kaksi hautausmaaopastusta Lappajärven hautausmaalla, ensimmäinen keskiviikkona 28.7. kello 18 ja toinen keskiviikkona 18.8. kello 18.

Sadesäällä opastusta ei järjestetä. Opastuksen aikana tutustutaan Lappajärven kirkon ja hautausmaan historiaan, muistomerkkeihin ja kuullaan tarinoita hautausmaalle haudattujen henkilöiden elämästä.

Tapahtumat ovat osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa-hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Tuija Ahola

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät