Menkijärven pienlentokentällä järjestetään laskuvarjotapahtuma 30.-31.7. Jussi Koivusalo on laskeutumassa laskuvarjollaan Menkijärven kentälle. Kuva on Koivusalon toissavuonna kuvaamasta videosta.

Laskuvarjohyppyjä Menkijärvellä

Marraskuussa 2019 perustettu Finnish Ultimate Boogie Association ry. (FUBAR) järjestää 30.7.–1.8. laskuvarjohyppytapahtuman Menkijärven pienlentokentällä Alajärvellä.

Yhdistyksen tavoitteena on saada tapahtumaan muutama kymmenen laskuvarjohyppääjää. Yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Veikko Skurnik kertoo, että yleisö voi tulla seuraamaan tapahtumaa ja vaikkapa kokeilemaan tandemhyppyä.

Tapahtuma järjestetään perjantaina 30.7.kello 15–22 ja lauantaina 31.7. kello 9–22. Elokuun ensimmäisenä eli sunnuntaina startataan aamukymmeneltä ja tapahtuma loppuu iltakuuteen mennessä.

Menkijärvelle odotetaan laskuvarjohyppääjiä ainakin Porin suunnalta, eteläisestä Suomesta ja Kuopiosta. Lentokoneet tulevat Alavuden Ilmailukerholta ja Vaasan Laskuvarjokerholta.

Finnish Ultimate Boogie Association ry. on yhdistys, johon kuuluu lähes kaikki maamme laskuvarjokerhot.

– Tarkoituksenamme on järjestää pari monikerhollista hyppytapahtumaa vuodessa. Näissä harrastajille tarjoutuu mahdollisuus hypätä uusissa maisemissa.