16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Vedolle lisenssi naisten Korisliigaan

Suomen koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö on myöntänyt kymmenelle joukkueelle B-lisenssin ja samalla osallistumisoikeuden naisten Korisliigaan. Lisenssin sai myös Vimpelin Veto, joka valmistautuu parhaillaan seurahistorian kahdeksanteen peräkkäiseen kauteen naisten Korisliigassa.

Vedon lisäksi kaudella 2021–2022 naisten Korisliigassapelaavat Catz Lappeenranta, Espoo Basket Team, Forssan Alku, Kouvottaret, puolustava mestari Peli-Karhut Kotkasta, HBA-Märsky Helsingistä,Tampereen Pyrintö, Tapiolan Honka ja Torpan Pojat.

MAINOS

Uusi sarjajärjestelmä

Naisten Korisliigassa pelataan tulevalla kaudella lokakuun alussa starttaava kaksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen viisi parasta joukkuetta jatkaa kaksinkertaiseen yläjatkosarjaan ja sijojen 6–10 joukkueet kaksinkertaiseen alajatkosarjaan. Runkosarjasta saadut pisteet seuraavat mukaan29. tammikuuta alkaviin jatkosarjoihin. Jatkosarjojen otteluohjelmat perusturvat runkosarjan sijoituksiin. Jatkosarjojen jälkeen pelataan kahdeksan joukkueen pudotuspelit, jossa kotietu on otteluparin paremmin sijoittuneella joukkueella. Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Välierät ja finaalit ratkeavat paras viidestä -systeemillä. Pronssimitalien kohtalo ratkaistaan yhdessä ottelussa. Alaloppusarjan viides eli naisten Korisliigassa kymmenenneksi jäänyt joukkue putoaa naisten ykkösdivisioonaan.

Vedon naisten pääsarjajoukkueen runko on kotimaisten pelaajien osalta suurin piirtein sama kuin viime kaudella. Päävalmentajana jatkava Jukka-Pekka Kujala kertoo, että joukkueeseen ollaan hankkimassa kolmea yhdysvaltalaispelaajaa.

Vedon kausi starttaa lauantaina 2.10. Avausvastustaja on Kouvottaret. Ensimmäisen vierasottelunsa Veto pelaa keskiviikkona 6.10. Forssassa. Vedon lauantain kotiottelut alkavat tuttuun tapaan kello 15.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät