MAINOS

Suninsalmi Soi heinäkuun viimeisen päivän iltaan

Antti Tammilehto ei jätä Suninsalmen tapahtumaa välistä tänäkään vuonna.

Perinteeksi muodostunut Suninsalmi Soi -elävän musiikin festari järjestetään Lehtimäen Rannankylällä Suninsalmen Satamaravintolan piha-alueella jälleen heinäkuun viimeisenä lauantaina, joka tänä vuonna on heinäkuun viimeinen päivä 31.7.

Tapahtuman taustalla ovat yksityiset paikalliset muusikot ja musiikin harrastajat. Tapahtuma toteutetaan talkoovoimin eikä yleisöltäkään peritä mitään maksuja, vaan kaikki ovat tervetulleita paikalle nauttimaan elävästä musiikista.

MAINOS
Rockabillya soittava The Heels on Suninsalmi Soin illan pääesiintyjänä.

Taustayhteisönä järjestelyissä on alueen omistava Rannankylän kyläyhdistys. Tapahtuma käynnistyy kello 18 ja jatkuu aina pikkutunneille kello yhteen saakka.

Lauteille nousee nykymuodossaan nyt viidennen kerran järjestettävässä tapahtumassa entistäkin monipuolisempi kattaus esiintyjiä ja tarjolla on sananmukaisesti jokaiselle jotakin. Esiintyjinä on niin vanhoja konkareita – ainakin soittovuosiltaan – kuin nuoria kykyjäkin.

Illassa kuullaan jo yli neljännesvuosisadan tanssikansaa viihdyttänyttä Ajattomat -yhtyettä, joka saa solistikseen Heikki Keisasen.

Octavia taas on Alajärven yläkoulussa 2,5 vuotta sitten tyttöjen perustama bändi, joka keikkaili alkuun ahkerasti eri tilaisuuksissa, mutta koronan myötä esiintymiset jäivät tauolle. Harjoitusinto ei kuitenkaan ole vähentynyt ja nyt on aika valloittaa esiintymislavat uudelleen!

Nuoria kykyjä on myös Priesthouse Ensemblessa. Noin vuoden verran yhdessä soittaneen kokoonpanon tyylilajeissa löytyy moneen lähtöön, kuten pop, rock, country ja hard rock.

Nuorta naisenergiaa lauteille tuo Octavian Henna Riihimäki, Laura Peräsalo, Mette Ketonen ja Jemina Jylhä.

Yksi illan odotetuista kattauksista lavalle saadaan, kun sen valloittaa CCR -tribuuttibändi CC/RC! Paikallisista osaajista koostuva bändi ei taatusti jätä kylmäksi ketään!

Uusi tuttavuus yleisölle tulee olemaan niin ikään paikallinen LH Swing Band, joka soittaa vanhoja klassikoita, joita radiosoitossa ei enää juurikaan kuule, kuten Vippaa mulle viitonen, Täysikuu ja Kangastusta. Tosin versiot saattavat vähän poiketa alkuperäisistä!

Tapahtuman järjestelyissä mukana olevista koostuva houseband nousee tänä vuonna lavalle yhden solistin kanssa. Igor Beat Band kuullaan Kaarina Tikkamäen taustalla ja luvassa onkin taattua ja tarttuvaa musiikkia upeasti tulkittuna.

Yksi illan odotetuista kattauksista lavalle saadaan, kun sen valloittaa CCR -tribuuttibändi CC/RC!

Bändissä soittavat Pertti Ojala rummut, Heikki Jokiaho harmonikka, Aleksi Pihlaja kitara ja Sonja Mattila basso. Nähtäväksi jää, millaiselta, ilmeisesti tällä kertaa suoraan itärajan takaa saapuneen, bändin habitus vaikuttaa?

Tänäkään vuonna maestro Antti Tammilehto ei jätä Suninsalmi Soi -tapahtumaa väliin. Suninsalmella lomiaan viettävä Antti on vakiintunut ja odotettu esiintyjä tapahtumassa ja tänä vuonna hän ottaa lavan sekä yleisön haltuunsa soinilaisen Urmas Niemen kanssa.

Urmas ”Big hand” Niemi tunnetaan ennen muuta kansainvälistäkin mainetta niittäneestä Lumberjacks -blueskokoonpanosta, kun taas Antti Tammilehto on tuttu mm. bändeistä The Boys, Juice Leskisen eri kokoonpanot, Kalle Kiwes Blues Band ja Rolls Boys sekä Freud Marx Engels & Jung -yhtyeestä.

Suninsalmen illan päättää The Heels, ja tässä vaiheessa kaikki varmasti jo tanssivat! Bändi soittaa nimittäin vauhdikasta rockabillya hyvällä asenteella!

Bändin kokoonpano on laulu ja kitara Mikko Mattila, basso Kimmo Mattila ja rummut Ville Joensuu.

Kaikki tämä on tarjolla yleisölle maksutta. Järjestäjät muistuttavat, että paikalle kannattaa ottaa festarifiiliksen lisäksi mukaan vaikkapa viltti tai retkijakkara, joissa voi istahtaa. Alueella on runsaasti tilaa, joten jokainen voi ottaa riittävästi etäisyyttä muihin.

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Exit mobile version