12.6 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Kaira ehdolle Lapuan piispaksi

Hiippakuntadekaani Terhi Kaira on asetettu ehdolle Lapuan hiippakunnan piispaksi. Hänen tukiryhmänsä toimitti valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjat Lapuan hiippakunnan tuomiokapituliin maanantaina.

Vuonna 1973 syntynyt Kaira työskentelee Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulissa hiippakuntadekaanina. Vuosina 2008–2020 hän toimi Kirkkohallituksen palveluksessa eri tehtävissä, muiden muassa kansliapäällikön erityisavustajana ja projektipäällikkönä kirkon yhteisissä kehittämishankkeissa. Aiemmin hän on työskennellyt Seinäjoen seurakunnassa seurakuntapastorina.

Kaira toimii oman virkansa ohella kirkolliskokouksen talousvaliokunnan valiokuntasihteerinä. Koulutukseltaan hän on teologian tohtori. Hänet on vihitty papiksi vuonna 1998. Terhi Kaira on tähän mennessä kolmas virallisesti ehdolle asetettu ehdokas Lapuan piispanvaalissa. Muut ehdokkaat ovat lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija Jukka Jämsén ja tuomiorovasti Matti Salomäki. Piispanvaalin ehdokasasettelu kestää 17. elokuuta kello 16:een saakka. Vaalissa on noin 950 äänioikeutettua, joista puolet on pappeja ja puolet maallikkovalitsijoita.

MAINOS

Piispanvaali toimitetaan tiistaina 2. marraskuuta 2021. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, järjestetään toinen vaalikierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Toisen kierroksen vaalipäivä on tiistai 23. marraskuuta 2021. Uuden piispan on määrä aloittaa virassaan 1. helmikuuta 2022.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät