Juluma palaa uusin kujein

Mainos[adrotate banner="3"]

Vuonna 2009 perustettu vimpeliläinen Juluma-yhtye jäi määrittelemättömälle tauolle kuutisen vuotta sitten. Vimpelissä mainetta niittänyt ja valtakunnallistakin kuuluvuutta saanut kokoonpano tekee paluun kolmen jäsenen voimin ensi lauantaina. Julumaa kuullaan Lakis Areenalla Savonjoki Soundfestin iltabileissä uuden twistin kera – unohtamatta kuitenkaan yhtyeen ikivihreitä. Iltatapahtuman toisena esiintyjänä on vimpeliläisistä huippumuusikoista koostuva Vimpelin Pojat, joka säestää Arja Korisevaa Savonjoki Soundfestissä.

Juluman uusi tuleminen tapahtuu triona. Jussi Liikala toimii laulusolistina, Ville Jyrkkä löytyy rumpusetin takaa ja Samuli Salmela soittaa koskettimia ja vastaa ohjelmoinnista. Vaikka kyseessä on yksi keikka muiden joukossa, on Lakis Areenalla järjestettävä tapahtuma yhtyeelle itselleen iso asia. Liikalan mukaan uusi tuleminen on kytenyt jatkuvasti pinnan alla.
– Emme laittaneet koskaan pillejä pussiin lopullisesti vaan siirryimme niin pitkälle tauolle kuin hyvältä tuntuu. Nyt tuntui taas siltä, että ihmisillä olisi ehkä kiinnostusta kuulla meitä ja meidän aika esiintyä heille. Olemme tosi yllättyneitä, että vieläkin joku jaksaa meitä kuunnella ja toivoa esiintymään.

MAINOS

Biisit uusiksi

Jussi Liikala kertoo yhtyeen tienneen jo lopputalvesta, että sillä olisi mahdollisuus päästä esiintymään Savonjoki Soundfestin iltatapahtumaan.
– Meitä kysyttiin esiintymään Savonjoki Soundfestin iltatapahtumaan keikalle. Pohdimme bändin kanssa, että mitä tehdään, kun muutama vuosi on vierähtänyt siitä, kun on viimeksi esiinnytty yhdessä. Mietimme, että nyt olisi mukava sauma taas kokeilla, miten homma lähtisi lentoon, taustoittaa Liikala paluukeikkaa.

Kolmikko innostui keikasta ja on talvesta lähtien työstänyt yhtyeen materiaalin uuteen uskoon. Lakis Areenalla kuullaan täysin uusi setti.
– Olemme vanhaa tapaillen sovittaneet biisimme uudestaan ja muokanneet niitä popimmaksi tai jopa elektronisemmaksi. Tällä kertaa ei juurikaan kuulla suomirokkia, jota musiikkimme aiemmin ehkä oli, vaan enemmän edm-tyylisempää. Setissä on vaikutteita vanhoista kappaleista ja joitakin juttuja on säästetty. Osa biiseistä on rikottu ihan kokonaan ja karsittu kasaan uudelleen, paljastaa Liikala.

Etätreeniä
ja loppurutistus

Juluma-kolmikko vaikuttaa tällä hetkellä eri puolilla maata. Liikala asuu Espoossa, Jyrkkä Jyväskylässä ja Salmela jakaa aikansa Vimpelin ja Jyväskylän kesken. Keväällä on pidetty etäpalavereja ja työstetty musiikkia. Juhannuksen jälkeen kokoonnuttiin treenaamaan ensimmäistä kertaa ja homma kulki Liikalan mukaan hyvin.
– Tämä viikko on kokonaisuudessaan pyhitetty treeneille. Aika hyvin olemme päässeet sisäistämään biisit. Tämä on meillekin uuden opettelua taas kuuden vuoden tauon jälkeen. Ja kun kappaleetkin ovat menneet uusiksi, on siinä ollut tekemistä. Lauantaille saadaan hyvä setti aikaiseksi ja toivottavasti tulee tupa täyteen ja ehkä yllättyy, että mitä olemme saaneet aikaan.

Uutta materiaalia ei Lakis Areenalla järjestettävälle keikalle ole luvassa, mutta Juluma katsoo tulevaisuutta avoimin mielin. Joitakin suunnitelmia on kuitenkin olemassa. Liikala kertoo seuranneensa Lakis Areenan rakentamista tämän vuoden ajan. Hänen mielestään on hienoa, että kuntaan on saatu uusi esiintymis- ja illanviettopaikka.

MAINOS
Edellinen artikkeliLasten oikeudet vaarantumassa
Seuraava artikkeliKoulutyö jatkuu Aapiskujalla poikkeusjärjestelyin