-5.7 C
Alajärvi
tiistai 28.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Koulutyö jatkuu Aapiskujalla poikkeusjärjestelyin

Vimpelin Aapiskujan kouluun tehtiin viime keväänä kunnan tilaama rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen tutkimus, jonka teki Polygon Finland Oy. Tutkimusten tulokset ja toimenpidesuunnitelma esiteltiin Vimpelin kunnan sisäilmatyöryhmälle ja valtuutetuille kesäkuun alussa. Koulun käyttöä voidaan jatkaa poikkeusjärjestelyin.

Koulun tiloissa on tehty kesän aikana useita toimenpiteitä uutta lukuvuotta silmälläpitäen. Kaikki käytössä olevat tilat on ylipaineistettu terveystarkastajan antaman ohjeen mukaisesti. Ylipaineistus ehkäisee epäpuhtauksien kulkeutumista rakenteista sisäilmaan. Koulun suljetut tilat eli alakerran eskaritilat ja liikuntasalin alapuolella oleva käytävä on huputettu ja alipaineistettu. Paineistusta seurataan reaaliajassa. Käytössä olevissa tiloissa on ilmanpuhdistajat.

Esiopetus aloitetaan liikuntasalissa. Kaikki muut luokkatilat ovat käytössä normaalisti. Sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto kertoo, että koulun kuntoa seurataan edelleen suunnitelmallisesti, jotta voidaan varmistaa esi- ja perusopetuksen järjestäminen sekä oppilaille että henkilökunnalle turvalliset tilat terveydelliset seikat huomioiden.

Aapiskujan koululla annetaan opetusta esikoulusta neljänteen luokkaan. Koulu on otettu käyttöön vuonna 1952.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät