-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Uusia koronatapauksia ja karanteeneja Järvi-Pohjanmaalla

Järvi-Pohjanmaan perusturvan yhteistoiminta-alueella on tullut muutoksia torstaina annettuun tilannekatsaukseen. Eilisen jälkeen on todettu kolme uutta koronatartuntaa, joista kaksi liittyy Evijärvellä levinneeseen tartuntaketjuun. Yhden tartunnan lähde on vielä epävarma, mutta on peräisin Etelä-Pohjanmaalta tai lähialueelta. Järvi-Pohjanmaalla on todettu nyt yhteensä152 positiivista koronapotilasta koko pandemian aikana.

Koronapositiiviseksi todettu henkilö on asioinut maanantaina 2.8.kello 10–12 välisenä aikana Alajärven Tokmannissa ja Lidlissä ja käyttänyt suu-nenäsuojusta. Samana päivänä kello 12.30–14 hän on käynyt Alvariinissa, mutta ilman suu-nenäsuojusta. Kello14.15 hän asioi Alajärven S-Marketissa ja piti suu-nenäsuojusta.

MAINOS

Vt. peruspalvelujohtaja Jaakko Anttila pyytää kyseisinä ajankohtina asioimassa olleita tarkkailemaan mahdollisia oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin Alajärven flunssapoliklinikalle.

Vimpelissä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Venla ja Väinö -kodin henkilökuntaa ja asukkaita on asetettu karanteeniin. Karanteenissa olevia on alle kymmenen. Tartunnanjäljitys ei ole vielä täysin valmis näiden uusien tapausten osalta, joten tarvittaessa altistumispaikkoja päivitetään vielä myöhemmin.

Yhteensä Järvi-Pohjanmaalla on asetettu karanteeniin tai eristyksiin 30–40 henkilöä. Koska koronatapauksia on alkanut tulla esiin eri puolilla maakuntaa, suosittelee Järvi-Pohjanmaan pandemiatyöryhmä pitämään sosiaaliset kontaktit minimissä, käyttämään suu-nenäsuojusta liikuttaessa sisätiloissa ja ulkotiloissa, jos kahden metrin turvaväliä ei voi pitää. Tämä kannattaa muistaa etenkin yleisötilaisuuksissa. Mikäli itselle ilmaantuu flunssan oireita, ei ihmisiä tule tavata vaan tulee hakeutua välittömästi koronatestiin. Koronarokotukseen varataan aika hyvis.fi:stä tai numerosta 06 241 27800.
– Jos saat puhelun oudosta numerosta, vastaa puhelimeen. Tartunnanjäljittäjä saattaa tavoitella sinua, vinkkaa Jaakko Anttila.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät