8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt merkittävästi

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt merkittävästi. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi, että sairaanhoitopiiri jatkaa kiihtymisvaiheessa.

Menneellä viikolla todettiin 71 uutta koronavirustartuntaa, mikä on suurin luku koko tähänastisen pandemian aikana.

MAINOS

Tartuntojen kokonaismäärä on 1090. Suurin osa tartunnoista tulee nyt yökerhoista, pubeista, festareilta, juhlista, ravintoloista ja kesälomamatkoilta.

Lisäksi tartuntoja tulee perheenjäseniltä tai muista sosiaalista kontakteista ja vähäinen määrä ulkomailta.

14 vuorokauden ilmaantuvuus on 60,1/100 000 asukasta ja positiivisten koronatestien osuus 2,1 prosenttia.

Karanteeniin määrättiin menneellä viikolla satoja ja joukkoaltistumisia on ollut merkittävän paljon. Karanteenissa olleita sairastuneista oli 49 prosenttia.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä muutamia koronaviruspotilaita.

Suurentuneen tartuntamäärän takia sairaalahoidon tarpeen odotetaan kasvavan lähiviikkoina. Sairaalahoitoon joutuneet ovat lähes poikkeuksetta rokottamattomia tai yhden rokotuksen saaneita.

Rokotteen ottaminen on erittäin tärkeää vakavien tautimuotojen välttämiseksi. Koronatestaus ja tartunnanjäljitys ovat kuormittuneita suurien päiväkohtaisten tartuntamäärien myötä.

Eniten tartuntoja on todettu 20-29 –vuotiailla (31%) ja seuraavaksi eniten 50-59 –vuotiailla (17%).

Kouluihin palataan syyslukukauden alkaessa lähiopetuksessa. Kouluissa tulee huomioida maskisuositus henkilökunnalla ja oppilailla 7. luokasta lähtien.

Rokotekattavuus on nyt erityisen tärkeää saada nousuun.

Nyrkki kannustaa kaikkia, erityisesti nuoria ottamaan koronarokotteen, jotta lähiopetus ja esimerkiksi ylioppilaskirjoitukset pysty-tään turvaamaan.

Nuoremmissa ikäryhmissä Etelä-Pohjanmaan rokotuskattavuus on valtakunnan keskiarvoa alempi. Kaikki yli 16- vuotiaat voivat varata koronarokotusajan.

Kuntayhtymien / terveyskeskusten sivuilta löytyy tarkemmat tiedot ajanvarauksesta. Kunnissa järjestetään nyt myös ”walk in” -koronarokotustilaisuuksia ilman ajanvarausta.

Maskin käyttö, turvavälien noudattaminen ja hyvä käsihygienia ovat tärkeitä. Koronavirusrokotteet vievät kohti normaalimpaa elämää ja tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityi-sesti sen vakavia muotoja vastaan.

Tapahtumajärjestäjille suositellaan yhteydenottoa ko. kunnan tartuntatautiviranomaisiin terveysturvallisen tapahtuman järjestämiseksi.

Tapahtumiin osallistujia suositellaan pysymään omassa seurueessa, käyttämään maskia ja säilyttämään turvavälit.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät