Koivukoskesta valtuuston puheenjohtaja Vimpeliin

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin uusi kunnanvaltuusto aloitti toimintansa tekemällä valintoja eri toimielimiin. Kokouksen avasi iältään vanhin valtuutettu Matti Järvelä.

Kokouksessa valittiin valtuustolle uusi puheenjohtajisto 31.5.2023 päättyvälle toimikaudelle. Puheenjohtajaksi nousee keskustan Yrjö Koivukoski. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Haloo Vimpelin Pasi Sova ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Haloon Jukka-Pekka Uusitupa.

MAINOS

Kunnanhallitukseen valittiin seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsen.

Paikkajakoneuvottelujen pohjalta esitetty Vimpelin kunnanhallituksen kokoonpano on seuraava: Haloon valtuustoryhmästä hallitukseen valittiin Hannu Särkinen (henkilökohtainen varajäsen Anna Nieminen), Matti Latvala (Jarmo Arpala) ja Susanna Moskajärvi (Pirjo Pohjoispää).

Keskustan valtuustoryhmää edustavat Marko Timo (Harri Hänninen) ja Anita Ammesmäki (Sirpa Salomäki). Vasemmistoliitosta hallitukseen nousee Eija Rannanpää, varajäsenenään Matti Järvelä.

Kokoomuksen valtuustoryhmää kunnanhallituksessa edustaa Teija Uitto-Kohonen, varajäsenenään Jari Lakaniemi. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Hannu Särkinen ja varapuheenjohtajiksi Marko Timo ja Matti Latvala. Uusi hallitus otettiin vastaan aplodein.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin keskustan Juho Savola. Seitsemänjäsenisen teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin puolestaan Haloo Vimpelin Jarmo Arpala. Vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnassa puhetta johtaa Haloo Vimpelin Tero Lassila.

Alajärven sivistyslautakuntaan Vimpelistä valittiin Haloo Vimpelin Terhi Honkonen varajäsenenään Hanna Kangas ja keskustan Mari Yliahtela varajäsenenään Saara Peltotupa.

Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan edustajaksi valtuuston toimikaudeksi Vimpelistä valittiin Sirpa Salomäki varajäsenenä Harri Hänninen ja Anni Puumala varajäsenenään Matti Kjellbäck. Salomäestä tulee samalla lautakunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja.

Vimpelin uudessa kunnanvaltuustossa on 21 jäsentä, joista yhdeksän uusia.

MAINOS
Edellinen artikkeliValinnat Alajärven lautakuntiin
Seuraava artikkeliUnkassa pistoolipäivät