0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Elämän pyörteissä Alajärvellä

Alajärven kaupunginkirjastossa on esillä nykyisin Multialla asuvan Markku Kanerviston maalauksia. Itseään abstraktiksi taitelijaksi kutsuvan taitelijan töitä on esillä elokuun loppuun saakka. Työt ovat peräisin vuosilta 2010–2021.

Kanerviston työt antavat elämyksen värikylläisyydellään. Värit loistavat eri suuntiin valon osuessa teoksiin. Kuten näyttelyn nimikin jo kertoo, aiheet liikkuvat elämän pyöreissä. Kanervisto sanoo, että työn lopputulos riippuu päivästä ja mielialasta.

MAINOS

– Jo lapsesta saakka olen piirtänyt pääsääntöisesti lyijykynäpiirustuksia noin 14-vuotiaaksi ja sen jälkeen satunnaisesti. Kuitenkin vasta vaimoni poismeno vuonna 2010 oli sellainen sysäys, joka sai minut maalamaan. Ehkä se oli tapa käsitellä surua.

Markku Kanervisto kokee akryylivärit omaksi jutukseen, sillä akryylivärit ovat kirkkaita, eivätkä vaadi öljyvärien tapaan liuottimia ohennukseen. Markku Kanervisto imi itseensä kuvataideoppia joitakin vuosia sitten Keuruun kansalaisopiston kurssilla.

Näyttelyllään hän haluaa innostaa muitakin taiteen harrastajia teostensa esittelyyn. Hänen mielestään ei taidetta harrastuksekseen tekevän ei tarvitse olla niin kauhean itsekriittinen.

Aikaisemmin Kanerviston töitä on ollut esillä Multian ja Keuruun kirjastoissa sekä Seinäjoen pääkirjasto Apilassa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät