0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

OP Alajärven edustajiston vaalit käynnistyvät ehdokasasettelulla

OP Alajärvi järjestää edustajiston vaalit 4.-17.11. Mukana on 8361 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8.-10.9. Edustajistoon valitaan 28 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

Edustajisto valitaan OP Alajärvessä nyt viidennen kerran. OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate.

MAINOS

Ehdokasasettelu alkaa 16.8. ja päättyy 10.9. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua helposti verkossa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit, postitse tai pankkimme konttorissa.

Tavoitteena asiakaskunnan näköinen edustajisto

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä – nuoria, perheellisiä, senioreita.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo toimitusjohtaja Jari Leivo.

Kiinnostus ja oman elämän asiantuntemus riittävät

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5. mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana.

Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, pankinjohtaja Markku Pelkonen sanoo.

Anne Yli-Sissala valittiin edustajistoon vuonna 2003, josta edelleen hallituksen jäseneksi vuonna 2004. Toimiminen osuuspankin hallinnossa on antanut omaan työhön paljon, kun on oppinut ymmärtämään osuustoiminnan periaatteita ja pankin vaikutusta omalle seutukunnalle.

Oman työn rinnalle tämä on tuonut aivan uuden näkökulman opetusalan lisäksi. On ollut mukava olla päättämässä ja vaikuttamassa asioihin. Hallinnossa toimiminen on tuonut uusia ystäviä eri ikäluokista.

Mikko Ranta asettui ehdolle edustajiston vaaleissa 2017 ja hän pääsi heti ensi yrittämältä edustajiston jäseneksi. Mikon varsinainen kausi edustajistossa jäi varsin lyhyeksi, kun hänet valittiin hallitukseen vuonna 2018.

Mikolle hallituksen jäsenyys on tuonut mukavaa vaihtelua omaan työhön ja syventänyt talouspuolen sekä tilinpäätöksiin liittyvää osaamista entisestään. Yllättävimpänä asiana Mikko on kokenut Euroopan keskuspankin tuoman sääntelyn määrän ja sen vaikutuksen pankin toimintaan.

Jarmo Nurmela
valittiin vuonna 2000 osuuskunnan kokouksessa hallintoneuvoston jäseneksi. Hallintoneuvoston puheenjohtajan roolissa Jarmo on aloittanut vuonna 2015 sekä vuonna 2021 OP ryhmän hallintoneuvoston jäsenenä.

Osuustoimintaan osallistuminen on tuonut ymmärrystä talouden kiertokulusta ja Jarmo on päässyt vaikuttamaan lähiympäristön toiminnan kehittämiseen. Vuosien varrella on rakentunut yhteistyöverkostoja, joihin ei olisi ilman osuuspankin hallintoa ollut mahdollisuutta.

Jarmolle on syntynyt laaja kuva eri alueiden elinkelpoisuudesta ja miten tähän voidaan vaikuttaa. Hallinnossa on hyvä tekemisen meininki ja innostuneisuus asioiden kehittämiseksi on ollut mukavan positiivista.

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.

OP Alajärven kanssa samanaikaisesti edustajiston vaalit järjestetään yhteensä 55 osuuspankissa eri puolilla Suomea.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät