1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

SPR Alajärven osasto odottaa edelleen päätöstä toimintatilojen vakinaisesta käytöstä

Alajärvellä eri yhteisöt ja yhdistykset ovat jo vuosien ajan pitäneet SPR Alajärven osaston johdolla esillä tavoitetta siitä, että yhdistyksille saataisiin vakituiset toimintatilat. Sopivaan paikkaan saman katon alle saataisiin järjestettyä eri yhdistysten vaatimat tilat ja sovittua käyttövuoroista, sitä ei koeta haasteeksi.

SPR Alajärven puheenjohtaja Tarja Åkerman kertoo, että viimeiset pian kaksi vuotta SPR:llä on ollut käytössään kaupungin omistamat, yhdistyksille täydellisen sopivat tilat entisessä matkahuollossa, mutta edelleenkin puuttuu päätös siitä, että toimintaa tiloissa voidaan jatkaa.

MAINOS

– Ilman tuota päätöstä emme voi markkinoida tiloja tai investoida niihin, Tarja harmittelee ja toivoo, että päätös asiasta saataisiin mahdollisimman pian. Nyt syksyllä, kun muutkin yhdistykset aloittelevat taas toimintaansa, räjähtää tilatarpeet jälleen esille.

SPR:llä tiloissa on tällä hetkellä toimintaa lähinnä torstaisin ja maanantaisin. Maanantaisin siellä kokoontuu 18.30 ensiapuryhmä, johon uudet tulijat ovat tervetulleita.

Torstaisin päivällä kello 13 eteenpäin pidetään ystävätoiminnan alaisuudessa tiloissa avoimia ovia, johon kuka tahansa on tervetullut. Jutellaan niitä näitä ja tarjolla on vaihtuvaa ohjelmaa, jota keksitään myös yhdessä. Viime torstaina mm. kunnostettiin syyskuussa tulevaan Nälkäpäiväkeräykseen keräysastioita uusin tarroin.

Ovet aukeavat sopivasti samaan aikaan, kun lähellä oleva Keidas sulkee omat ovensa. Keitaalta voikin halutessaan tulla suoraan SPR:lle ”jatkoille”!

Torstai-iltaisin kello 18-20 lauletaan yhdessä ja kuunnellaan musiikkia Tarjan johdolla. Näin torjutaan yhdessä yksinäisyyttä!

Väkeä torstaisin molemmissa toiminnoissa on ollut kesän aikana paikalla muutamasta henkilöstä kymmeneen. Jos tilat olisivat vakinaisesti järjestöjen käytössä, niin ideoita erilaisiin ryhmiin olisi runsaasti, nykytilanteessa kaikki on vähän käymistilassa, koska ei ole tietoa jatkuvuudesta.

– Nämä tilat ovat meille ja yleensäkin yhdistysten toimintaan ihanteelliset. Olemme sisustaneet tiloja SPR:n toimesta. Tila on iso ja esteetön, on inva-wc ja suihku. Paikka on lähellä keskustaa, mutta sen verran syrjässä, että esimerkiksi Vapepan tilanteissa emme olisi keskellä kylää, Tarja luettelee. – Parkkipaikkoja on hyvin ja tila on todellinen monitoimitila ja helposti muunneltavissa.

– Tilojen käyttö lisääntyisi heti merkittävästi, jos päätös tilojen jatkokäytöstä kaupungilta tulisi.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät