Joonas Erkkilän tie laulajaksi on kulkenut Rokulipäivien karaoketeltasta tanssilavoille

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäeltä kotoisin olevan, nykyisin Seinäjoella perheensä kanssa asuvan Joonas Erkkilän tie tanssilavoille starttasi aikanaan Alajärvellä Rokulipäivillä olleesta karaoketeltasta, jossa Joonas lauloi ensimmäistä kertaa julikisesti, ollessaan noin 14-15 -vuotias.

Sitä aiemmin hän oli lauleskellut vain kotona ja sielläkin salaa, etteivät muut kuulleet!

MAINOS

– Aika paljon on tuon jälkeen tullut myös julkaistua musiikkia radiosinglejen muodossa. Paljon soittoa myös Järviradiossakin saanut kappale ”Vain yksi tie” julkaistiin vuonna 2008. Olavi Hällbackan yhtyeen kanssa julkaistiin vuonna 2011 single ”Unelmien aamiainen”, jossa toimin silloin solistina.

– Hällbackan yhtye oli ensimmäinen, jonka kanssa aloin keikkailla tanssilavoilla. Viimeisin single julkaisu ”Kahdet sydämet” tuli ulos toukokuussa ja se tehtiin yhdessä Unelma-yhtyeen kanssa. Tämä kappale syntyi lähestulkoon kokonaan omasta kynästä.

”Kahdet sydämet” kappaleen sanoitus onkin Joonas Erkkilän ja sen sävellys on tehty yhdessä Jari Rönkön kanssa. Sovituksesta vastaa Raine Koskensalo.

Joonas keikkailee nykyisin Unelma -yhtyeen kanssa ympäri Suomen tanssilavoilla ja erilaisissa yksityistilaisuuksissa. – Soitamme nuorekkaalla otteella perinteistä tanssimusiikkia humpasta tangoon ja siltä väliltä!

– Olemme soittaneet yhdessä reilut kolme vuotta. Koronatauon jälkeen oli mahtavaa päästä soittamaan ja laulamaan yleisölle. Tanssipaikoilla vastaanotto meitä kohtaan on ollut oikein positiivista.

– Paljon vanhoja tuttuja on taas tullut meitä kuulemaan, sekä uusia kasvoja vielä entistäkin enemmän, Joonas kiittää ja muistuttaa, että yleisöä varten hommaa tehdään.

– Paljon on tullut kiitosta monipuolisesta ohjelmistosta. Olemme erottautuneet muista bändeistä omalla tyylillämme. Olemme kitaravetoinen tanssibändi, joka soittaa monipuolisesti eri tanssilajeja, eikä pelkästään beatvetoista ”rautalankaa”, niin kuin voisi kuvitella.

Keikkaa Joonas Erkkilällä ja Unelmalla on ollut mukavasti nyt tauon jälkeen. Myös monet uudet tanssipaikat ovat löytäneet orkesterin, mikä on oikein positiivinen juttu.

– Tulevaisuudensuunnitelmissa on saada aikaiseksi kuuntelijoille jotain uutta musiikkia singlen muodossa ja tokihan kunnon pitkäsoittolevykin olisi hieno saada tehtyä.

Vaikka keikkailu ei ole aina ruusuilla tanssimista pitkien välimatkojen, huonojen ajokelien ja pitkälti yöllä pimeässä ajamisen vuoksi, mutta palkitsevaa on nähdä ne ihmisten reaktiot lavoilla ja se, kuinka he nauttivat musiikista. – Se antaa valtavasti voimaa tähän työhön ja sen takia tätä hommaa jaksaa tehdäkin vuosi toisensa jälkeen.

Joonas toivottaakin kaikki lämpimästi tervetulleiksi keikoille tanssimaan, tai vaikka vain nauttimaan hyvästä musiikista ja muutenkin tutustumaan bändiin, jollei se vielä ole aikaisemmin osunut kohdalle!
Unelma -orkesterissa laulussa ja kitarassa kuullaan Joonas Erkkilää, kitarassa ja taustalaulussa Raine Koskensaloa Ikaalisista, bassossa ja taustalaulussa Ari Perälää Peräseinäjoelta sekä rummuissa ja laulussa Lehtimäeltä kotoisin olevaa Tuomas Soukkaa Nokialta.

MAINOS
Edellinen artikkeliLänsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta: pahentuneessa epidemiatilanteessa määräysten ja suositusten noudattaminen erittäin tärkeää – rokotekattavuuden nousu luo toivoa
Seuraava artikkeliNaapurikuntien Martat nimipäivien vietossa Kyyjärvellä