Veto runkosarjan kakkonen, Mäkelästä lyöjäkuningas

Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesiksessä Vimpelin Veto voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Manse PP:n vieraissa tiistaina. Kotiutuslyöntikilpailuun edenneen ottelun toisen jakson voitto sinetöi puolestaan toista kauttaan miesten Superpesiksessä pelaavan Matti Iivarisen luotsaaman tamperelaisjoukkueen ykkössijan runkosarjassa. Vedon Janne Mäkelä löi ottelussa kaikki Vedon juoksut ja voitti lyöjäkuninkuuden viiden juoksun erolla ennen Sotkamon Jymyn Roope Korhosta.

Ottelu päättyi Vedon 1–2k (1–2,6–1,0–0, 0–1) -voittoon. Molemmat joukkueet onnistuivat juoksutilin avaamisessa jo ensimmäisessä vuoroparissa. Jakso kääntyi lopullisesti Vedolle neljännen aloittavalla Janne Mäkelän lyötyä vastustamattoman kumuran Henri Puputin eteen. Voittojuoksun toi Olli Heikkala.

MAINOS

Voitto kotarissa

Toisen jakson ratkaisu oli tyly. Ottelu oli edennyt juoksuttomana neljännen vuoron aloittavalle ja yhden palon ajolähtötilanteeseen. Juha Puhtimäki pommitti ykkösrajaa, pallo painui maisemiin ja Vedon ulkopelaajien ulottumattomiin. Tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Tasoittavallaan Veto onnistui tekemään yhden juoksun.

Supervuoroparissa ei juoksuja nähty – eikä liiemmin kotiutuslyöntikilpailun aloittaneen Mansen lyöntivuorolla. Vedolle otteluvoiton ratkaisi Mäkelä, joka käytti aseenaan bravuurilyöntiään kumuraa. Voittojuoksun toi Mikko Vihriälä.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen totesi ottelussa olleen jo play off -henkeä vähäisine juoksumäärineen. Vedon peliä ensimmäistä kauttaan johtava Niskanen huomioi ottelun ratkenneen hyvään ulkopeliin, Vedon pystyttyä pelaamaan suhteellisenhyvin myös sisällä. Tiistain ilonaiheisiin kuuluu myös Mikko Kanalan paluu Superpesis-kentille. Tampereella Kanala esiintyi jokeripaidassa ja saalisti 5/6 kärkilyöntiä.

Kolmas lyöjäkuninkuus Mäkelälle

Janne Mäkelä suisti kolme edelliskautta lyöjätilastoa hallinneen JymyJussit Seinäjoen Jukka-Pekka Vainionpään lyöjäkuninkaan valtaistuimelta. ”Mäksä” löi runkosarjassa 6+89=95 juoksua. Mäkelä voitti myös tehotilaston, johon lasketaan lyötyjen juoksujen lisäksi myös tuodut juoksut – Mäkelän kohdalla kahdeksan. Kaudella 2004 miesten Superpesiksessä debytoinut, Vedon kokenutta kaartia edustava mailataituri on voittanut lyöjäkuninkuuden myös kausilla 2011 ja 2013.

Manse PP:n ja Vedon lisäksi perjantaina alkavissa miesten Superpesiksen puolivälierissä pelaavat Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamon Jymy, Joensuun Maila, Kempeleen Kiri, Imatran Pallo-Veikot ja Pattijoen Urheilijat. Runkosarjan kolme parasta eli Manse, Veto ja KPL pääsevät valitsemaan tulevan puolivälierävastustajansa sijoille 5–8 selviytyneistä joukkueista huomenna keskiviikkona. Ensimmäisenä vastustajansa valitsee Manse, sitten Veto ja kolmantena KPL. Veto avaa puolivälieräsarjan kotikentällään.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKraatterijärven Geopark kiinnostaa kansainvälisiä tutkijoita
Seuraava artikkeliSoinissa uutta panostusta vapaa-aikaan, matkailuun ja viestintään