-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Soinissa uutta panostusta vapaa-aikaan, matkailuun ja viestintään

Soinin kunnassa puhaltavat jälleen uudet, raikkaat tuulet. Tämän seurauksena henkilöstön toimenkuvissa on tapahtunut muutoksia ja aiemmin liikuntasihteerille kuuluneita tehtäviä on jaettu uudelleen ja uusille tekijöille.

Liikuntasihteerin nimike on poistumassa ja Soinissa toimii tulevaisuudessa vapaa-ajan koordinaattori Ninja Sironen. Sirosen työtehtävät painottuvat kunnan vapaa-ajan palveluiden kehittämiseen ja nuorisotyöhön. Liikuntapaikkojen varaukset, vapaa-ajan tapahtumien järjestelyt ja nuorisotilojen toiminta, pitävät Ninja Sirosen kiireisenä.

MAINOS

Karstulasta Soiniin tullut Sironen aloitti vuoden 2020 elokuussa nuorisotoimessa osa-aikaisena ja siirtyi nykyiseen työnkuvaansa kesäkuun alussa. – Vielä homma hakee hieman tasapainoa. Paljon on uutta opeteltavaa tullut työnkuvan muuttuessa, mutta uskon, että tämä tästä lähtee luistamaan, Ninja toteaa.

– Vapaa-aika tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Siksi toivonkin, että ihmiset nykäisevät hihasta tai ottavat yhteyttä, mikäli tulee toiveita tai ajatuksia, millaista vapaa-aikaa me voisimme rakentaa ja järjestää Soinissa. Ovatko ne harrastuksia vai tapahtumia, yritetään yhdessä luoda mielekästä vapaa-aikaa kaikille ja kaikenikäisille.

Uutena kunnan matkailu- ja viestintäasioita lähtee luotsaamaan Eeva-Marja Jokinen, joka aloitti elokuun alussa matkailu- ja viestintäkoordinaattorina. Viimeiset vuodet ennen Soiniin siirtymistä Jokinen toimi Saariselän matkailukeskuksessa Santa’s Hotel Tunturin hotellinjohtajana. Myös Eeva-Marja on kotoisin Karstulasta, heti Soinin kunnan rajan takaa Vahangalta.

– Matkailu- ja viestintäkoordinaattorin tärkeimpinä tehtävinä näen tällä hetkellä matkailun aktivoimisen hankalan koronatilanteen helpottaessa sekä kunnan viestinnän kehittämisen, toteaa Jokinen.

– Soinissa on myös aktiivinen seura- ja yhdistystoiminta, joka on herättänyt minussa ihastusta ja hämmästystä. Työtehtäviini kuuluu tulevaisuudessa tapahtumien järjestämistä ja kehittämistä sekä yhdistysviestintää.

Tapahtumat saavat liikkeelle niin paikkakuntalaisia kuin matkailijoita ja ovat olennainen osa Soinin vetovoimaa erityisesti lähikunnissa. Eeva-Marja Jokinen toivoo yhdistysaktiiveilta ja Soinissa matkailun parissa työskenteleviltä reippaita yhteydenottoja, jotta toiveet, ajatukset, huomiot ja ideat saadaan kunnan tietoon.

Matkailun trendeissä on viime vuosina tunnistettu mm. lähiseutumatkailu, turvallisuus ja luontoelämykset. Soininkin luontomatkailussa on nähtävissä kasvun mahdollisuuksia.

– Soinin ulkoilureiteillä on potentiaalia kasvaa entistä tunnetummaksi, kunhan vain osaamme kertoa niistä tarpeeksi houkuttelevasti eteenpäin. Lisäksi matkailijat kaipaavat palvelukokonaisuutta, Jokinen muistuttaa.

Laaja kokemus Lapin matkailusta antaa Jokiselle näkemystä paitsi lähimatkailuun, myös yhteisyöhön naapurikuntien suurien matkailukohteiden kanssa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät