-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Alajärven 4H marja-asema ostaa puolukoita ja pihlajanmarjaa!

Alajärven 4H marja-asema ostaa tänä syksynä perkaamatonta puolukkaa ja pihlajanmarjaa maanantaista 30.8. lähtien päivän hintaan maanantaisin ja torstaisin kello 16-18 Lehtimäellä https://www.torstai-lehti.fi/?p=44708&preview=trueKesäniemen kaupan pihalla osoitteessa Kirkonkyläntie 297.

Satosankarit on Suomen 4H-liiton metsämarjojen ostoon ja välitykseen sekä nuorten työllistämiseen liittyvää toimintaa. Satosankarit-brändin alla toimii tänä vuonna 40 4H-yhdistysten ylläpitämää marja-asemaa ympäri Suomea. Marja-asemille työllistyy paikallisia nuoria.

MAINOS

Paikkakunnalle perustetaan myös metsämarjojen keruurinki, johon on mahdollista tulla mukaan ja sen kautta myydä keräämänsä marjat Satosankarit-marja-asemalle. Keräämään voi siis lähteä yksin tai porukassa – siihen kannustetaan kaikkia alueen nuoria!

Paikalliset 4H-yhdistykset toimivat marja-asemaa pyörittävien nuorten työnantajina sekä järjestävät perehdytystä ja neuvontaa uusille metsämarjojen kerääjille.

4H-järjestö on pyörittänyt metsämarjojen osto- ja välitystoimintaa jo useiden vuosien ajan, ja kesästä 2020 eteenpäin se on keskittynyt Satosankarit-toiminnan alle.

Lehtimäen marja-asemalla työllistyy tänä syksyllä kolme nuorta, aseman vastuuhenkilönä 18-vuotias ja apulaisina kaksi 15- vuotiasta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät