Tilataideteos Alajärven rannassa

Mainos[adrotate banner="3"]
Teoksen puuosan päälle on rakennettu valetusta akryylilevystä kuutio, joka on täytetty hiekalla, tiilimurskalla, ruususuolalla, turpeella ja kivillä.

Alajärven rannasta löytyy Aisaparin kesätaiteilijoiden Maria Mäen, Mirka Sulanderin ja Joanna Hambergin työstämä tilataideteos Hiekkalaatikko (2021).

Teoksen puuosa on koivua ja sen päälle on rakennettu valetusta akryylilevystä kuutio, joka on täytetty hiekalla, tiilimurskalla, ruususuolalla, turpeella ja kivillä. Teoksen maaperän joukkoon on taltioitu paikallisten viestejä aikakapseleihin.

MAINOS

Teos on toteutettu osana Aisaparin Kesätaiteilijat -hanketta. Kesätaiteilijat Mäki, Sulander ja Hamberg ovat työskennelleet lakeuksilla kesäkuun puolesta välistä alkaen.

He työskentelevät Lapualla, Kauhavalla, Alajärvellä ja Evijärvellä luoden kaupunkiympäristöön ja luontoon tilataidetta paikallisten asukkaiden kanssa.

Euroopan maaseuturahaston mahdollistaman Aisaparin alueen kesätaiteilijat 2021 -hankkeen tarkoituksena on tukea kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää Etelä-Pohjanmaalla taiteilijoita työllistämällä.

– Paikalliset kävivät ihastelemassa teosta meidän rakentaessa sitä, Hamberg kertoo. – Kivet sopivat rantamaisemaan ja kruunaavat koko kauneuden.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven 4H marja-asema ostaa puolukoita ja pihlajanmarjaa!
Seuraava artikkeliLappajärvellä yksi uusi koronatartunta