-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston tarjoaa monta lääkettä hyvinvointiin

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kausi käynnistyy tähän syksyyn jälleen aivan pian. Ilmoittautumiset aukeavat huomisaamuna 1.9. kello 7 eteenpäin ja opiston toiminta alkaa 13.9. Vain kuviskoulu alkaa jo 6.9.

Kansalaisopiston rehtori Titta Väänänen kertoo, että kansalaisopiston ohjelma on melko lailla yhtä laaja kuin viime vuonnakin. Mukana on vanhaa tuttua mutta myös paljon uutta kaikissa opiston kunnissa.

MAINOS

Kurssien tarjonta on pitkälti kiinni siitä, mistä niihin saadaan opettajia ja monet kurssit ovat opettajien ideoita. Jonkin verran opettajia etsitään pinnalla oleviin aiheisiin, kuten tänä vuonna mm. retkeilyyn ja geokätköilyyn liittyviin kursseihin.

Ohjelmassa on myös verkkokursseja, kuten vanhemmille ja nuorten kanssa työskenteleville suunnattu Nuoren mielen hyvinvointi -verkkokurssi. Kielten opettajia on ollut vaikea saada, joten englannin ja espanjankielen opintoja on tarjolla verkkokurssina oululaisen opettajan toimesta.

– Myös ranska ja saksa ovat hyvin toivottuja, mutta opettajia niihin ei ole löydetty, Väänänen kertoo.

Suosituista ja uusimmista kurssivaihtoehdoista Vimpelissä tarjotaan hienoja joogakursseja ja Lehtimäen Valkealammella on luvassa retkeilyyn liittyviä kursseja – myös retkiruokia!

Soinissa taas on tarjolla Method Putkisto -kursseja ja Alajärvellä tehdään kotimakkaroita ja kotijuustoja! Alajärvellä kokeillaan uudelleen myös nypläyskurssia. Viime vuonna sinne ei tullut osanottajia, mutta ehkäpä nyt kurssi saataisiin alkuun!

Selän hyvinvointiin keskittyvä kurssi on tarjolla Alajärvellä. Muistimattojumppaa, shiatsua ja vyöhyketerapiaa on nyt mahdollista oppia kaikissa kunnissa!

– Tarjontaa on laidasta laitaan, mutta erilaiset hyvinvointiin liittyvät kurssit ovat hyvin tarjolla. Hyvinvointiin liittyvät monet asiat musiikista henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.
Tulossa on myös luentoja, niistä ensimmäinen yhteistyössä kirjaston kanssa; Päivi Sihvolan Kirjeitä Karjalasta. Luento on 28.10.

Mukaan kursseille voi ilmoittautua sähköisesti tai puhelimitse opiston toimistoon – toimistolla ilmoittautumisia ei vastaanoteta koronatilanteen vuoksi. Kurssien hinnat ovat samalla tasolla kuin ennenkin, eli hyvin kohtuullisia.

– Jos ilmoittaudut kurssille, mutta et pääsekään sille, niin muista peruuttaa osallistumisesi, Väätäinen muistuttaa. Peruuttamaton kurssi laskutetaan, koska se vie paikan toiselta osallistujalta.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät