-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Seuraa kuplia ja tutustu kulttuuriin – luvassa ihan jokaiselle sopiva kampanja!

Huomenna, syyskuun ensimmäisenä päivänä julkaistaan Kulttuuripassi / #kulttuurinkuplia teemakampanja, jota toteuttamassa ovat Alajärven kaupunginkirjasto, Alajärven musiikkiopisto, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto, Nelimarkka-museo ja Alajärven seurakunta.

Järjestäjät haastavat alueen asukkaat seuraamaan kulttuurin kuplia julkistamalla yhteisen kulttuuripassin. Kulttuuripassi on voimassa 1.9.-31.5. ja siihen voi kerätä merkintöjä osallistumalla esimerkiksi näyttelyihin, konsertteihin, luennoille, tapahtumiin tai työpajoihin. Passi on tarkoitettu aivan kaikille ilman rajoituksia!

MAINOS

Passin täyteen merkintöjä keränneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja ja upea pääpalkinto viikonloppu Villa Mustaniemessä Ähtärinjärven rannalla!

Kampanjaan voi osallistua hakemalla oman passin Alajärven, Lehtimäen, Vimpelin tai Soinin kirjastoista, Alajärven musiikkiopiston toimistosta, Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistosta, Nelimarkkamuseosta tai Villa Väinölästä. Kampanjaan voi osallistua myös Instagramissa käyttämällä #kulttuurinkuplia -aihetunnistetta.

Kirjastotoimenjohtaja Päivi Pippola kertoo, että passiin tulee kerätä kahdeksan merkintää eri tapahtumista, jotta pääsee keväällä mukaan arvontoihin. Erillisiä palkintoja arvotaan myös syyskauden päätteeksi.

Kampanjalla halutaan tuoda esille alueen kulttuuripalvelujen runsasta kirjoa ja näyttää, mitä kaikkea täältä löytyykään!

– Tämä on haaste myös teille, jotka ette ole käyneet ja osallistuneet aikaisemmin, nyt on hyvä aika lähteä kokemaan jotain uutta!

Mahdollisuuksia merkintöjen keräämiseen riittää, vaikka tällä hetkellä suunnitelmissa on aina pieni varaus koronatilanteen vuoksi.

Musiikkiopiston rehtori Markku Pöyhönen kertoo, että esimerkiksi oppilaskonserttien sarja on peräti 11 konsertin mittainen. Kyseessä ovat kotoisat, pienimuotoiset konsertit joko koulukeskuksella, museolla tai kirkossa ja ne koostuvat oppilasesityksistä. Paikalle voi tulla sellaisena kuin on, ilman muodollisuuksia.

Konsertteja järjestetään myös Soinissa ja Lehtimäellä.

Museotoimenjohtaja Elina Alkio kertoo, että Nelimarkkamuseolla luvassa on ainakin näyttelytoimintaa, samoin Villa Väinölässä. Tapahtumia ja työpajoja tulee, jos tilanne sen sallii, ainakin Eero Nelimarkan syntymäpäivät ohjelmineen lokakuussa!

Kansalaisopiston puolella merkintöjä passiinsa voi rehtori Titta Väänäsen mukaan kerätä esimerkiksi yleisöluennoilta, joita järjestetään tilanteen salliessa. Ensimmäinen on luvassa lokakuun lopulla. Luonnollisesti myös kevätnäyttelyt kuuluvat mukaan tapahtumiin, joista merkinnän voi passiinsa saada.

Kirjastolla on odotettavissa kirjailijavierailuja ja lasten ja nuorten tapahtumaa. Näyttelyjäkin on sovittuna pitkin talvea.

Kulttuuritapahtumat, joista merkintöjä passiinsa voi kerätä, ovat kautta linjan pitkälti myös täysin maksuttomia, joten osallistumisen kynnys on matala.

– Toivottavasti osallistujia saadaan mukaan myös somen kautta # kulttuurinkuplia -tunnuksella, Pippola toivoo!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät