0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Lappajärven ja Evijärven yhteinen Majakka-hanke saa uuden vetäjän

Syyskuun alusta Majakka-hanketta ryhtyy vetämään lappajärveläinen Marja Lamminen.

Majakka-hanke on TE-toimiston ja kuntien yhdessä rahoittama kolmivuotinen hanke, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaita löytämään työpaikka tai sopiva työllistymistä edistävä koulutus. Kyse on jalkautuvasta palvelusta eli Marja tapaa asiakkaitaan Lappajärven ja Evijärven kunnantoimistolla.

MAINOS

Marja Lamminen on koulutukseltaan sosionomi (AMK) -diakoni, ja hän on toiminut diakoniatyöntekijänä sekä Lappajärvellä että Evijärvellä.

Seutu on siis Marjalle tuttu samoin kuin monet ihmisetkin. Viimeisin työ ennen Majakka-hankkeen työvalmentajaksi ja projektipäälliköksi alkamista oli MTK:n toteuttama Varavoimaa Farmarille Etelä-Pohjanmaalla. Tätä hanketta Marja veti kahdessa vaiheessa yhteensä neljän vuoden ajan.

Asiakastyön tekeminen ja uusien näkymien etsiminen on siis Marjalle tuttua entisestä työpaikasta.

– Koen, että toivon tuominen on tärkeätä asiakastyössä. Monesti asiakkaasta tuntuu haasteelliselta päästä eteenpäin, mutta yhdessä asioita pohtien huomataan, että monesta hankaluudesta on mahdollista löytää polun pää ja lähteä seuraamaan sitä.

– Työllistämiskysymykset ovat mielenkiintoinen uusia tehtäväkenttä. Tuntuu mukavalta päästä työskentelemään kunnissa, jotka tunnen. Edellisessä työssä työkenttäni oli koko Etelä-Pohjanmaa. Kahden kunnan alueella työskenteleminen tuntuu sen jälkeen todella mukavalta, sanoo Marja.

Majakka-hanke on toiminut Lappajärvellä ja Evijärvellä vuoden 2017 loppupuolelta alkaen. Viime vuoden lopulla alkoi hankkeen kakkosvaihe. Toiminta kohdistuu pitkäaikaistyöttömiin ja sen uhan alaisiin, nuoriin, osatyökykyisiin, aikuisiin, jotka tarvitsevat osaamisen päivittämistä työllistyäkseen sekä ikääntyneisiin työnhakijoihin.

Myös suhdanteiden vuoksi työttömiksi jääneet ja alueen maahanmuuttajataustaiset työnhakijat voivat olla hankkeen asiakkaina.

Korona-aika lisäsi Majakka-hankkeen kuntien työttömyyttä ja toi lomautuksia. Kuluvan kevään aikana tilanne on kuitenkin muuttunut myönteisempään suuntaan. Heinäkuun lopussa 2021 Lappajärven työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,6 prosenttia ja Evijärven 7,6 prosenttia.

Kummassakin kunnassa työttömistä noin puolet on yli 50-vuotiaita. Alle 25-vuotiaita työttömiä oli kummassakin kunnassa muutama. Kevätkaudella työmarkkinat kuitenkin olivat aiempaa vilkkaammat ja työllistymisiä tapahtui sekä toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin että määräaikaisiin töihin.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät